Azam Baru :)

Hey Semua!

#new!


Tengop tajuk sekali lagi...
yew...ini betul-betul...bukan main-main tau...
dila memang ada "Azam Baru"...and alhamdulillah setakat ni..dila masih lagi follow setia azam baru dila ni..dan insyallah dila akan cuba untuk selama-lamanya follow azam baru dila ni..

#now I'am oneseven years old =)


For you all information,azam baru dila ialah :


  1. Dila nak laksanakan solat di awal waktu..kalau boleh masuk jew azan terus nak solat..and alhamdulillah..sekarang dila dapat follow azam ni...
  2. Dila nak baca surah yassin selepas waktu maghrib setiap hari...okey yang ni susah sikit nak follow sebab banyak sangat halangan..but dila akan cuba sedaya upaya...
  3. Dila nak study mengikut jadual yang telah dila tetapkan..dan sekarang memang dila mengikutinya..
  4. Dila nak sentiasa siap kan homework yang telah diamanahkan oleh cikgu pada setiap hari..kalau dulu dila selalu tangguhkan homework..but sekarang tak... :)
  5. Dila nak dapat kan 8'A dalam SPM,walaupun dila amek 10 subjek tapi target dila hanya 8 subjek jew A sebab dila low addmath and biologi..dan dila target kedua-dua subjek ni B
  6. Dila akan cuba kawal diri dila daripada leka bermain facebook,twitter and blog..but sekarang ada improvement...sebab dila jarang-jarang online.
I L.O.V.E to try something new :)

Okey itu lah azam baru dila bagi tahun 2013..insyallah dila akan sedaya upaya menunaikannya..:)
and one more thing korang...habis jew SPM ni..perkara pertama yang dila nak lakukan adalah amek lesen motor and kereta sekaligus..itupun kalau nama dila tak tercalon dalam senarai Pelatih PLKN..tapi dengar-dengar citer tahun dila ni bermula lah peraturan bahawa semua pelajar lepasan SPM wajib pergi PLKN....Oh My God! =="

Love,Live,Laugh

and abah dila dah janji,kalau dila dapat 7'A keatas....abah akan belikan dila blackberry pilihan dila..wah..muka excited giler ni..HaHa..biarlah waktu tu dila dah ketinggalan zaman sebab baru jew nak guna BB but takpe..sebab BB yang dila akan perolehi tak sama dengan BB orang lain..sebab itu adalah BB atas usaha kejayaan kita sendiri..tidak kah itu sangat berharga?? =D

Tengs For Read

2 00 ♥LOVE♥:

Farina Hunny said...

Alhamdulillah.
bagus adk akak . hee

Dieyla said...

@Farina Hunny
hehehe..tengs akak.. :)