GiveAway by Gobokita : Aksara Biru

http://aksarabiruu.blogspot.com/2014/10/giveaway-by-gobokita-aksara-biru.html

Tekan banner diatas untuk sama-sama memeriahakn Giveaway by Gobokita :)
GiveAway berlangsung selama sebulan. Bermula 1 Oktober 2014 sehingga 1 November 2014 jam 11.59pm.Pemilihan pemenang adalah secara random.


Hadiah :
3x Wideshawls
1x Marsjar Ori Mini
1x Marsjar Oreo Mini
6x Manik Hijab Pin

Tengs For Read

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014



Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 bermula pada jam 4.00 pe 11 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 11 November 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 552.90 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Yun Sing | Ana Solehah | Syaza Raihanah | Iklil Syahmi | Idah Rashid | IanFaizal | Mar Mansor | Kathy R'bain | Shad | Ssurianah Yana | NurAlja | Aika Azizan | Budak Bandung Laici | Hunny Kitty | Si Tracey | Noryussyairah | Ida
2. Wajib Like Fanpage Sponsor



3. Follow Twitter + Instagram Sponsor
Twitter :


Instagram : Rexylla_Blogshop Aerill_Hassan
4. Tambah Google Plus Sponsor
+Mohamad Khairil +ct fand
3. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


37 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 12 November 2014.

Good luck!

Tengs For Read

Segmen Bloglist Nov14 By AdeLine

http://adelinelah.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-november-2014-by-adeline.html


Tekan banner diatas untuk join sama-sama memeriahkan Segmen Bloglist November 2014 by Adeline :)

Tengs For Read

Blogger Area Mega Give Away

http://ramaramapendek.blogspot.com/2014/10/blogger-area-mega-give-away.html

Tekan banner diatas untuk turut sama-sama memeriahkan Blogger Area Mega Giveaway :)




Tengs For Read

SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI


Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.


KLIK BANNER UNTUK JOIN!

CARA JOIN:

1. Buat satu entri bertajuk "SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI"
2. Copy kod HTML yang disediakan di entri segmen.
3. Follow blog wawa. *wajib*
4. Tinggalkan komen anda di ruang komen bawah ini.


ALERT!
- Wawa akan update senarai peserta seminggu sekali iaitu hari Isnin. Setiap update dari wawa nanti beserta dengan link follow para peserta. So, nanti korang just klik link tu untuk follow peserta lain.
- Wawa akan check satu persatu okay sebab nak elak daripada orang ambil kesempatan lain.
- Sebarang pertanyaan, boleh PM wawa dekat sini Facebook .


Mohon korang semua dapat support wawa ye. Selamat bersegmen!


Tengs For Read

blogwalking bersama cikgu ayu

http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html




Tengs For Read

Tutorial : Tukar cursor di Lappy/PC

Assalamualaikum w.b.t

setelah sekian lama dila menyepikan diri sebab terlalu busy dengan study dila di UITM Machang. and alhamdulillah dila dapat habiskan sem 1 dila pada tahun ni. sekarang dila dalam semester break. so masa yang terlalu banyak terluang ni dila nak manfaatkan masa dila dengan update blog dila yang semakin kurang pengunjung sebab owner sendiri lama tak bukak. ini lah kesan nya.

sebab dila lebih banyak lagi melalut, kot-kot sapai ke Krabi , jom dila ajarkan cara nak tukar cursor di lappy/PC untuk pengguna windows 8.

First korang perlu lah cari dulu icon cursor yang korang nak gunakan.korang boley dapatkan cursor yang cute-cute atau animation di

http://www.cursors-4u.com

Setelah korang siap download cursor-cursor tersebut next step is right click kat dekstop dan click Personalize seperti dalam gambar ni


Then click change mouse pointers


Next step is choose normal select dulu then click browse
Then click apply dulu. okey sekarang dah boley click OK.



guys, itu korang baru tukar untuk Normal Select. untuk tukar pointers yang lain seperti Help Select,Busy,Link Select and others korang boleh tukarkannya mengikut step-step yang dila ajarkan tadi.

Tengs For Read