Entri Holiday~Suasana Kampung Dila

Hey Semua!
Sihat?! amacam dengan korang punyer holiday...
hurm! dila ada jugak baca beberapa entri mengenai "holiday" dalam blog para blogger...
hahaha..memang ohsem,best and gempak semuannya..ada yang dapat pergi melancong
ke luar negara,ada yang pergi Gambang Waterpark,ada yang pergi bercuti kat KL lah,Melaka lah,
Langkawai lah and macam-macam tempat lagi yang best kat Malaysia ni...

Ada jugak diantara para blogger ni yang terpaksa duduk terperap kat rumah jew disebabkan SPM..
hahaha...dila pun macam abg-abg dan akak-akak SPM jugak..tak dapat pergi melancong sebab SPM..tadi yang membezakan kita adalah dila SPM tahun depan...hahaha..

Okey! disebabkan oleh famili dila tak dapat pi mana-mana...so today,we spent our time at village...
Abah,mama,dila,kak long,adik and our cousin bersusah payah merentas hutan bagi mencapai misi kiteorang...ha! nak tau apa misi kiteorang?!
"Misi" kiteorang ialah untuk mengambil buah dukun daripada pokok..nenek dila plak pi tanam pokok dukun tu jauh dari rumah..masuk hutan terus...terpaksa lah kiteorang semua jungle trekking tadi...

Peserta-peserta "Jungle Trekking" berkumpul terlebih dahulu

Amboi kak long dila ni..masuk hutan pun feminin gak..
skirt jugak yang dipakai.. -_-

Amacam beb! mencabar tak perjalanan?!

Okey! sesapai jew destinasi yang kami tuju...terus mama dila memulakan tugasnya sebagai pemanjat pokok dukun...for your information,mama dila ni memang jaguh bab-bab panjat pokok...itu pasal lah tugas ni serahkan kat mama dila...walau pun dah berumur,mama dila tetap "umph!" panjat pokok..
tapi nak boleh naik ke atas dahan pokok tu memang "lama giler"...banyak kali jugak mama dila cuba panjat...hahaha
Ini dia...percubaan pertama untuk memanjat pokok..
tak sapai 60saat jatuh balik ke lantai bumi..
mama,mama -_-

Cousin dila dah dapat naik atas pokok dukun...mama dila hanya mampu
memberi arahan selepas beberapa kali percubaan panjat pokok..
tapi tetap gagal..

disebabkan oleh cousin dila "hampeh" bab-bab petik buah dukun...terpaksa lah jugak mama dila usaha
berganda-ganda untuk panjat..at last,mama dila berjaya..okey,sorak! hooorrreeeeyyy!

mentang-mentang dah dapat naik atas pokok..
mama dila ciap berdiri lagi...

Abah dila bertugas sebagai "Tukang Makan"
"bijak betul abah aku ni"

Abah dila jugak bertugas sebagai "Pegawai Berjaga-Jaga"
kot-kot ada buah yang luruh,boleh dia kutip then makan terus..haha

Photographer pun nak masuk gambar jugak..
thanks to my adik "zaim" for snap this picture :)

Abah dila mai makan tepi ni pulak...
macam-macam lah abah aku ni.. :)

Kak Long termenung kat sapew hah?!

Favorite this picture :)

Yang ni pun ohsem kan..takkan sangka dila
teror bab snap picture..hahaha :)

Cousin dila yang perempuan juga cuba panjat pokok duku..hahaha..beberapa kali percubaan tetap gagal..and finally she give up..tapi lawak betul tengop dia cuba panjat..hehehe
Percubaan untuk memanjat

Hahaha,,yang ni paling lawak...dia tergelincir jatuh..sebab
tu dia give up dah nak panjat..

Setelah penuh berbakul-bakul dengan buah dukun..so kiteorang bertolak balik semula...

Penat giler dow...yang paling best sekali ialah disaat kiteorang terjerit-jerit saat pacat mula menjalar dan bertenggek di kaki kiteorang...dila pun turut menjadi mangsa pacat..celaka punya pacat! -_-
btw,guys semua ni adalah ohsem...memang best-best giler...
untuk pengetahuan korang..semua gambar ni dila snap secara candid..ohsem kan?!

























Tengs For Read

Simple Giveaway-Pink Orange Shoppe

Tekan Banner Untuk Join

Tag :
  • http://azminanordin.blogspot.com
  • http://hanisanys.blogspot.com
  • http://cartahatysaya.blogspot.com

Tengs For Read

Perubahan Diri Dieyla

Hey semua...
morning! dah breakfast? hahaha...okey!
kali ni dila nak post mengenai diri dila...dila nak share dengan semua perubahan
diri dila dari 2009 untill now...
maknanya dari dila umo 13tahun senhingga lah sekarang 16 tahun yang nak masuk 17 tahun...

Kalau dulu dila selekah jew kot..sekarang?!
erk! mybe ada kot selekeh sikit-sikit..hehehe..

Dila yang kat depan sekali...uhm!
amcam? sakai gila kan..itulah dila masa form 1...

Yang ni plak masa Form2
di ambil kat Kulim,Kedah...waktu ni pun dila selekeh lagi..
takde lagi mana-mana "angel" yang cuba ubah dieyla

Fomr 3..dah berjinak-jinak pakai shawl...
kawan dila yang ajarkan "Dialah angel"
walaubagaimanapun dila still lagi dengan selekeh...
sebab tak pandai sangat nak pakai shawl
retinya silang tudung bawal macam form 1 form 2

dila yang pakai baju kurung hijau..
hurm form 3 ni...
selalunya dila pakai tudung syria ni jew...
okelah cikit nih...lawa..hahaha

NOW!
Dah pandai pakai and belit-belit tudung bawal
macam-macam gaya ada!
Gaya pertama!

Gaya kedua!

Gaya ketiga!

Gaya keempat! (my own bawal style)

Shawl pun dah pandai paka..lawa..hahaha..
make up pun dah reti sekarang ni

Gaya pertama!

Gaya kedua! (My own shawl style)

Gaya Ketiga!

Gaya keempat! dah pandai make up
Gaya Kelima!

Gaya keenam

Hahaha..
see..macam-macam gaya dila yang sekarang ni...banyak benor belaku perubahan..
disebabkan oleh "Angel" dila...
kalu kalau korang perasaan..muka dila pun berlaku perubahan banyak..daripada bujur change
to bulat..hahaha..dah makin chubby rupanya..
















Tengs For Read

Cik Lyeen's Giveaway

Click banner untuk Join!

Hey all's!
tadi dila bw kat blog salah seorang blogger ni...tup-tup terjumpa plak banyak GA...
tapi "Cik Lyeen's Giveaway" ni telah menarik hati dila kuat-kuat untuk turut serta...
sebab apa ley jadi camtu?
Ha! Giveaway kali ni unik sedikit berbanding dengan GA-GA yang lain yang pernah dila 
join...Antara keunikannya adalah...cara organizers ni memilih pemenang :

  • 2 peserta bertuah
  • 2 top referral
  • Entry tag paling banyak
  • Entry paling banyak komen
  • Entry hebat,bergaya dan comel macam cupcakes! (mesti Cik Lyeen Hantu Cupcake)hehe

Banyak kan kategori yang dipertandingkan?
and of coz lah hadiah pun banyak-banyak and ohsem-ohsem semuanya...
So tunggu apa lagi..yuk! join

Tag :

  • http://sakinaalia.blogspot.com
  • http://nasrizfardisza.blogspot.com
  • http://missgreenstory.blogspot.com
  • http://violetulip93.blogspot.com
  • http://myfakesmiling.blogspot.com
  • http://diarybersepahku.blogspot.com
  • http://myownstyleworld.blogspot.com
  • http://missyanaa.blogspot.com
  • http://azfiraforever.blogspot.com
  • http://fqaakmal.blogspot.com
  • http://yayaohhleealoyy.blogspot.com
  • http://www.mohdnoorshawal.com
  • http://epiloginfluenzacinta.blogspot.com
  • http://cikruruahiru.blogspot.com
  • http://kcunstory.blogspot.com
  • http://kemonlamakcikeikynok.blogspot.com
  • http://wejustfriends.blogspot.com
  • http://merepekgila.blogspot.com
  • http://misschillax.blogspot.com
  • http://diarionlinenurul.blogspot.com
  • http://budakpeliksstory.blogspot.com
  • http://blogprincessshin.blogspot.com
  • http://bisikansekepinghati.blogspot.com
  • http://bukunotaiman.blogspot.com
  • http://iyzasecret.blogspot.com
  • http://letsmeshowupyoursmile.blogspot.com
  • http://ardininurain.blogspot.com
  • http://storyofmine1323.blogspot.com
  • http://rahsia-pelangi.blogspot.com
  • http://tyhaleelolipop.blogspot.com
  • http://anereodacandid.blogspot.com
  • http://norumara.blogspot.com
  • http://vanillapluschocolate.blogspot.com
  • http://sheissyaza.blogspot.com
  • http://www.zatiandlappy.com
  • http://hanisanys.blogspot.com
  • http://cartahatysaya.blogspot.com
  • http://maisarahmyblog.blogspot.com
  • http://azminanordin.blogspot.com
  • http://hanaa-daud25.blogspot.com

Tengs For Read

Mina's Giveaway

Click Banner Untuk join yew!

Ayuh join reramai GA ni....kenapa korang perlu join GA ni..sebab nya..
  • Hadiahnya memang banyak
  • Hadiahnya yang ohsem
  • Syarat GA sesangat lah mudah dan pantas
  • tak payah susah-susah nak tag pada sesiapa
  • Banner GA yang comel
  • Organizer GA yang comel (bodek)

Senarai Hadiah :

  • dazzling lens  :  rm10 keping voucher utk 10 pemenang
  • cikmisi : cursor nama 2x pemenang , review dan bloglist 5x pemenang
  • fatimah az-zahra: bloglist 5x
  • Fa Yun : top up rm 5 untuk seorang 
  • shawal :review blogx5 
  • Greenpandacraft: felt keychain for 3 winner
  • kittyshawls 20 pin shawl untuk 1 orang
  • de xandra hp strap untuk 3 pemenang
  • sehelai jacket,T-shirt,blouse (Hadiah Utama),if lelaki akan ditukar kepada 3 jenis wallet lelaki..

Okey! jangan lupa join tau!
Tengs For Read

GiveAway: Beautifully Blog by Hanaa' Daud

Click banner kalau nak join yew!

Blog siapa cantik?!
jomlah join GA ni...banyak giler hadiah-hadiah yang gempak,beb!

Giveaway ini akan tamat jika melebihi atau tepat 200 peserta yang join!
Tag : Awak,Awak
Tengs For Read

1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE

Click banner if you want join! =)

Tag : Awak, Awak


Tengs For Read

Contest My Blog Superb by Fatimah Azzarah

Hey you all's...
sapew kat sini perasan yang blog dia
Superb,Cantik,Lawa,Cun,Comel,Gempak,Ohsem,Memang gila cool??!

Yuk! kita uji ke-Lawaan blog kita kat Contest My Blog Superb...
kiranya sapa yang menang..bkog dia memang cun melecun lah kan?

Click Banner If Nak Join ea!

Paling penting sekali hadiah yang ditawarkan memang banyak and gempak giler tau..
tak caye?

Oke! dila ada pantun sikit pasal hadiah ni...

Pat...pat...siku lipat...
Siapa dapat....Dia gempak..
Eh! you all...sebelum dila lupa...organizer contest ni jugak ada buat Giveaway tau
"Hot And Super Giveaway"
jom join Giveaway dia...dila pun nak join sama tau...
mana tau kalau tak dapat untuk memenangi Contest ni...dapat plak menang Giveaway dia kan?!
tak pun..menang dua-dua..hahaha..lagi lah syok!
nak join Giveaway dia...Tekan Sini

Tag : Awak Awak


Tengs For Read

♥ Birthday GA by Sharina ♥

Click Banner If You Want Join Too!

Birthday GA by Sharina sponsored by Lyssa,Eita,Maisarah,KinaApitShida and Atiqah  thanks a lot :)


Tag : Awak,Awak



Tengs For Read

AinHaQis' Giveaway

Hey Semua!
Pekabor?

Okey! pepagi buta ni dila nak post kan something about GA yang dila join..
Tadi tengah duk syok blogwalking...
tup..tup..tup dila terjumpe blog junior(baru join blog)
yang menariknya dia buat GA dow~...

Hadiah?!!
tak yah cakap lah...memang menariklah...peserta pertama pun diberikan hadiah...
tapi dila dah takde peluang lah nak menangi hadiah peserta pertama...
korang yang baru nak join apatah lagikan?!
tapi takpe...don't worry...
banyak lagi hadiah bagi kategori lain...so apakata korang ikut dila join GA ni..

Click banner "hijau" ni kalau nak turut serta yew 
=)

Tag :



Tengs For Read

Contest I Choose To Wear Hijab

Click Banner Kalau Nak Join Sekali

Hey girls...*boys tak yah baca...tak terlibat yew...
yang penting gadis bertudung...

Jom join contest ni...
menarik tau semua....
hadiah yang ditawarkan juga menarik.....
tengok tajuk pun menarik dah....

Ok! ni gambar yang dila nak pertaruhkan yew...

Oke! actually dila sendiri yang reka cara pemakaian tudung ni...
dila memang suka reka cara pemakaian tudung...
dila akan dapat kepuasannya.. =)

Harap owner tak marah dila letakkan dua picture okey! 
=p







Tengs For Read

Contest Blog Cun Melecun by Ika and Ayu


Hey! korang fikir blog korang dah cukup cantik,cun melencun and the bOOm...
lawa-lawa giler...Oke apa kata korang join contest Blog Cun Melecun...

Kalau menang itu bermakna dah terbuktilah blog korang lawa giler-giler and
cun melecun...belum cuba belum tahukan?!

Yuk! hadiahnya juga ohsem-ohsem and banyak...Ok! join yew...dila pun join sama
sebab dila rasa blog dila cun...hahaha...*perasan jew lebih





Tengs For Read

Jamuan Kelas Akhir Tahun

Hey semua!

sihat? dah makan? kenyang dah?
hahaha...banyak tanya betul dila ni...menyampah! hak....hak...
oke! kali ni dila nak update pasal Jamuan Kelas Akhir Tahun bagi tahun 2012...
so kiteorang just sambut dengan simple jew....
kiteorang adakan jamuan kat Kb Mall,pada hari jumaat baru ni...iaitu 9 Nov 2012...

Apa aktiviti yang kiteorang buat dalam jamuan kali ni?
Okey! kali ni kiteorang jadikan KFC sebagai tempat untuk kiteorang berjamu selera...
Jamuan bermula pada pukul 2.30p.m after friday prayer...
Our "Ceti" atau pemungut hutang dah tempah awal-awal lagi meja kat KFC...
so alhamdulillah jamuan berjalan dengan lancar..

Guru-guru pulak tak mau ikut serta dalam jamuan ni sebab cikgu-cikgu cakap..
"Mall...Mall...ni tempat budak-budak muda jew...orang tua-tua tak pergi tempat camtu"
Walaubagaimanapun cikgu kelas kesayangan kami "Ustazah" pesan
"budak-budak perempuan tu sila pakai pakaian yang menutup aurat dan pakai tudung..
jangan duk galak-galak sangat.."
Disebabkan kelas kami ni ada jugak lah budak popuan yang tak bertudung,so ustazah pesan awal-awal lagi lah...sebagai langkah menjaga nama baik kelas kami...

After dah kenyang bedal 2 ketul ayam KFC,5keping nugget ayam dan 3 keping cheese wedges..
kami pun memulakan lah program pertama iaitu "Bowling"...
kasi lawan sikit....hahaha...memang sporting giler semuanya...paling penting semuanya pandai main bowling...aku jew yang asyik masuk longkang -_- ....teruk giler....!!...

Next program is kiteorang pi window shopping...this is my favourite activities...hak..hak..suka giler yang ni...ada jugak lah yang bukan jew window shopping tapi terus beli lah...
tu dia kawan dila "Sha" beli flat shoes...terus pakai and guna 
pi ronda-ronda Mall....hahaha....pelikkan?!

and our last activities is kami just pi main pool...okey! activities ni tak semua yang ikut...tapi dila and the geng jew ikut budak-budak laki pi main pool...hak..hak...okey lah skunk kite cuci mata tengok gambar...

After makan-makan kat KFC


Tu dia...kawan-kawan dila yang cute..
nak beli tak mampu =,='

Antara pemain bowling terhebat =)

Ni pula adalah geng-geng pemain pool 
dila turut serta gak =)

BFF dow... :')









Tengs For Read

Contest: Saya Sayang Kamoo Sahabat


Sahabat untuk selamanya....
Kau dan Aku sahabat...
Untuk selama-lamanya...
Setia....

Okey! itu dia lirik lagu sahabat by Padi...
dila suka dengar lagu ni sebab ia mengambarkan "Perhubungan Persahabatan"
you all...kawan memang kita ada ramai...
tapi sahabat memang susah untuk ditemui...
tapi dila bersyukur pada ilahi sebab dikurniakan ramai sahabat....
Sahabat berbeza dengan kawan...
sahabat akan sentiasa bersama dengan kita pada waktu susah dan senang
manakala kawan hanya ada waktu kita susah sahaja...

Meh sini dila nak kenal kan geng-geng sahabat dila...


Dila yang pakai tudung merah kat belakang tu...terdapat 8 orang geng dila termasuk lah yang orang yang amek gambar ni..actually 8 orang..So it's mean 6 orang lelaki dan 3 orang perempuan include dila...hahaha..sahabat tidak mengira jantina kan,So tak salah kan jadikan kaum adam sebagai sahabat kaum hawa??!

Time ni adalah kiteorang sama-sama kuar pi hangout kat KB Mall...pi makan-makan KFC....
then kiteorang pi window shopping..kiteorang pi main bowling...main pool...then makan lagi kat Food Court...hahaha...apa yang best minat kiteorang sama iaitu makan,posing depan kamera,window shopping dan main bowling and pool...hahaha...


Kami semua juga merupakan classmates....Jejaka yang berbaju hitam kat depan ni namanya Haris...
dila baru kenal dan jadi classmates dengan dia tahun ni jew baru...Kat belakang dia tu pulak merupakan jejaka yang bernama Malek...actually nama dia Idzuan Saifullah tapi nama "glamornya" Malek...hahaha..perwatakan dia pulak macam budak blur gitu...lucu tau!

Gadis bertudung kuning kat belakang tu namanya Nuyu...orangnya memang ranggi gile tapi muka dia manis-manis habis lah...Dia merupakan sahabat yang dila rasa paling best bergurau...btw she is so talkactive tau...hahaha...kat tepi dia plak tu sahabat dila nama Ieyda...dia merupakan sahabat dila sejak Form2 lagi..(skunk Dila Form4)...dia juga merupakan sahabat yang paling rapat dengan dila..

Kat depan Ieyda tu namanya Shah...okey dia ni juga merupakan kawan dila dari Form 2 lagi...Shah ni pelik sikit...dia selalu wat lawak yang memang ley wat kiteorang ketawa giler-giler tapi dia tak pernah pun gelak sekali...dia buat lawak tapi still dengan muka blur dia..pelikkan??!
Yang kat depan Shah ni pulak namanya Rohaizi atau kiteorang selalu panggil eg...
dia merupakan sahabat lelaki dila yang paling pandailah...FYI, he is so shy lah dengan popuan....hehehe..
Kat depan sekali yang berbaju merah ni namanya Zul...dia ni memang the best lah kalau bab-bab komputer...lagi-lagi kalau ada kerosakkan pasal sistem komputer,memang ley serahkan kat dia jew lah...dia juga merupakan seorang "Hantu Geng PC and PS2"....memang minat giler sama game..tido,makan,mandi dengan game jew lah jawabnya...ish..ish..ish..
Yang jurukamera plak namanya Idham..dia memang sukalah bab-bab amek gambar orang..kiteorang just posing jew..hak..hak...

Baju kaler pink tu lah Idham,Our photographer without salary..haha...

Tu dia..ketua segala window shopping..hahaha..kaki shopping semuanya..
yang popuan semua duk belakang...lambat jalan sebab penat sangat ronda-ronda
area mall...hak..hak..

Ha ini 3 orang dara cun gitu...hahaha..thanks Haris sebab amekkan gambar ni..
cun giler dow... =)

Yang berbaju kameja biru tu bukan geng kami...Just penyibuk jew tu..Okey!

Dila dengan Ieyda...cantikkan Ieyda? dila sayang giler-giler kat dia.. 
=p

actually banyak lagi gambar...tapi dila dah tak ralat nak masukkan taku-takut nanti jadi berjela-jela plak post  ni...dila harap sangat persahabatan yang terjalin diantara kami berlapan akan kekal sapai bile-bile...bagi dila berlainan jantina bukan penghalang bagi kami untuk menjalinkan perhubungan persahabatan yang rapat...yang penting niat kita ikhlas dan juga sikap kita sendiri yang pandai menjaga batas-batas pergaulan dan tatususila sebagai umat Nabi Muhammad...insyallah pasti sesuatu hubungan itu akan berkekalan...

Kiteorang juga dah buat kata sepakat dan berjanji akan jaga hubungan ni sapai bila-bila...dan yang paling penting takkan ada timbul feeling sayang sebagai seorang teman istimewa tetapi cukup sayang sebagai seorang rakan yang rapat....

Tag : Awak,Awak,Awak












Tengs For Read