Middle Of The Year GA by Izzah & Amira.

Jom Join GA ni..jangan malu untuk tekan.. :)

Hey Fellows....

Kali ni dila nak join GA ni...oke ini senarai sponsor untuk GA ni

GadisIntanMenaip.bs.com -2x Header
Miraahussin.bs.com -3x Header
ErinKahar.bs.com -1x Doodle
Zaralyla Shop -3x Doodles
Bags Aholic -2x TopUp RM5
Handmade by Zliah -1x TopUp RM10
ShawlToLove -1x Voucher RM5
Dazzling Lens -10x Voucher RM10
Pink Lemon Closet -2x Voucher 5%
Sweetie Pretty Lens -5x Voucher 10%
De Closette -5x Voucher 5%
S h i d a h Tupperware -5x Voucher 5%
Azy Collection -5x Voucher 10%
LoveBag LoveBag -1x Voucher RM30
N.N.R Online Shop -1x Cincin
D'Golden Apple -1x Bawal Rose, 1x Bawal Lily & 1x Bawal Printed
Dee's Closet Shop -1x Rantai
Momo Chan Collection -1x Cincin
CAAH Mini Shoppie -1x Selendang & 1x Cincin
WeSellAlmostAnythingBaby -1x Lens
La Dva -5x Mix Shawl
Tudung Lovely Strawberry Collection -3x Tudung
Fluffy Bunny Haus -2x CD'S
Arissa Felt Craft -1x Keychain Craft Name
Dyanuraz Collection -6x Tudung
Iris Raudhah Collection -1x Jam Tangan Kristal
HaiLady CuteStuff -1x Jam & 1x Tudung Bawal
Mustachic -2x Handmade Sea Catcher
Vintage Instinct -1x Bag & 1x Rantai
Miss Qi Closet -2x Navy Dress
Perfumes -2x Dubai Perfumes Worth RM50
Hotz Mumma -2x Brooch
ScarfSweetHoney -1x Shawl
Little Panda FeltCraft -1x Keychain Craft
Mizna Online Shop -2x Tudung Bawal & 2x Inner Bunga
DarlineBoutique.bs.com -3x Dress (Hijau, Merah & Hitam)
PinkUmmi -6x Apam Polka Dot
SweetyBeautyShoppe -1x Tudung Bawal
Blog StoryCikHoneyBee -3x Voucher RM5 pembelian DVD Korean *Updated: Hadiah ditukar.

Izzah and mira ley spot check dila kat fb :
dan ley spot check dila kat blog :

Tag : Dia,Dia

DONE!






Tengs For Read

1st Giveaway By Izzah Ismail

Mau Join? Click Lah..GA hadiah banyak ni.. :)

Tag : Dia,Dia



Tengs For Read

Contest : Kami Bff (!)

Nak Join? Click Lah Banner..Jangan Malu-Malu :)

Hey Fellows!

Kali ni dila nak join contest ni plak...nampak cam best ajew..hehehe..btw dalam contest ni...
kite kena cite pasal kawan-kawan kite...so dila nak share cite pasal kekawan dila...let's me start..


This first picture dila post...okey picture ni dirakam pada hari "Pesko" tahun lepas..masa tu kami sama-sama form 3..and on our group ni...ada satu-satunya kaum adam  yang lebih kurang macho dalam group ni...hahaha..nama nya fiezylan..and we just call him "Lalan" ..camne dia ley join dalam group kite orang?? actually dia tu couple dengan salah satu girls dalam group ni..makwe nya yang kat tepi sekali pakai tudung putih tu..cun kan??
kami memang cunb semua....


Okey kami kenal sejak dari form 2 lagi....dan memang dah lama lah jadi BFF...
korang nak tau tak apa persamaan kami semua ni?
actually all of us like fashion..kiteorang memang giler dengan fashion..lagi-lagi kalu bab
pasal tudung and shawl..kecuali yang boys tu...hahaha..tapi dia pun giler fashion gak...pakai pun barang  brand semua....

Bukan tu ajew tau..kiteorang gak memang giler kalau bab-bab posing-posing...dalam fb penuh dengan picture kiteorang posing..hahaha...oke! bukan tu ajew tau...kiteorang gak suka wat keje giler-giler...dah macam-macam benda giler kite orang buat..sampai kan pening orang lain nak layan kiteorang yang sama-sama giler ni..hahaha..Okey dila ada satu picture yang kiteorang wat keje giler...


kan dila cakap betul-betul keje giler ni...sweet couple tu bersanding dah atas meja...picture ni di snap sendiri oleh dila..hahaha..then yang tengop kat kamera tu nama "Aina"..actually dia jadi pengapit pengantin ni...
tepi yang tengah merenjis tu nama "Ieyda"..sama-sama mengambil tugas sebagai pengapit...yang tengah merenjis tu nama "Umie"...dia renjis pengantin pakai air yang dia minum gak...hahaha..air asam boi tu...



Satu lagi keje giler ialah kami sama-sama duduk berkelah atas lantai dalam kelas...meja kerusi memang ada...tapi sesaje jew kiteorang nak wat keje giler berkelah,bersila atas lantai...masa tu kiteorang makan maggi goreng jew..sedap tau...


Okey actually banyak lagi dila nak post...tapi penganjur kata syarat-syaratnya maximum 3 keping picture ajew..okey lah..setakat tu jew dila nak bebel yew...




Tengs For Read

Tutorial : List Of Song That Suitable For Blog

Hey Fellows!

Kali ni dila post untuk segmen Tutorial yew...
Oke lah adik-adikku..kali ni akak dila nak share lagu-lagu yang sesuai di mainkan di blog korang...
sebelum tu dila nak pesankan kat korang...lagu ni juga memainkan peranan penting untuk menarik para pembaca datang ke blog korang tau..dan lagu yang korang pasang mestilah kena dengan blog korang...

So korang kena lah lagu yang sesuai iaitu lagu-lagu yang light-light jew..sedap didengar oleh semua jenis telinga bukan telinga korang jew...dengan itu orang akan lebih tenang untuk membaca entri di blog korang...cuba lah korang bayangkan..entri pasal citer sedih-sedih..pastu pasang pulak lagu "Linkin Park"...awal-awal lagi feeling tu dah lari jejauh...hahaha...tapi bila pasang lagu yang light-light pasti orang mudah nak dapat feel kan....tapi awas! jangan pulak korang pi pilih lagu yang terlalu emosional...nnti kalau entri pasal "hepi" and "marah"..tak dapat plak nak hayati entri camtu..so pilih lagu yang biasa-biasa sahaja..antara pilihan lagu ialah...


Oke! ini lah kesemua senarai lagu-lagu yang light-light jew..sesuai sangat dengan blog...
actually banyak lagi..tapi ini jew yang rajin dila listkan...
semua senarai ni telah dila link kan terus ke "Youtube"....ada gak lagu-lagu yang dila list ni pernah di mainkan ke blog dila..antaranya ialah A little love by fiona fung, take my heart by soko, everything's ok by lenka, semua tentang kita by peterpan dan akhir sekali secret admire by Mocca...dan lagu tu still dimainkan di blog dila sekarang... :)





Tengs For Read

Saya join Nikon GiveAway by Ieqah Blog Gajah

Click Banner Untuk Join

Saya join Nikon Giveaway by Ieqah Blog Gajah kerana dah lama terngiang-ngiang suara "Nikon"
menyuruh saya menjadi tuannya....dan harap sesangat-sangat kali ni ia boleh menjadi kenyataan...

Ok! that's me with Nikon..kawan punya tu.. :)

Tag : Dia,Dia


Tengs For Read

1st SPECIAL GIVEAWAY CONTEST by Qaleshya Umairah

Hey Fellow!

Kali ni...dila nak join GA lagi dari blog Qaleshya Umairah....tadi blogwalking..tup..tup terjumpa plak
entri pasal GA ni...

Click Banner Untuk Join

Oke alkisah mengenai "Love Story" dalam hidup dila ialah banyak sangat-sangat..tapi salah satu citer yang paling sweet ialah mengenai dila dan bofie dila...kisah perkenalan kami bermula apabila dia.."Hafiz" melanggar dila secara tak sengaja masa dila  jogging bersama kawan-kawan di Taman Tengku Anis..Oke! habis kaki dila terseliuh waktu tu..dia tolong dengan hantar dila ke klinik..Kemudian kami dipertemukan semula di sebuah shopping komplex di sekitar Kuala Lumpur iaitu "Mid Valley"...tapi kali ni dila yang langgar dia...habis baju dia kotor kena "Air Milo" yang tertumpah atas baju dia...memang kesian habis tengok muka dia...lucu pun ada gak..hehehe...dan selepas kejadian tu kami tak terserempak dah...

Tahun lepas...hari pertama sekolah dibuka setelah lama bercuti...sekali lagi kami dipertemukan kembali di sekolah...lawak antarabangsa betul..rupa-rupanya dia tu satu sekolah aje dengan dila...kenapa selama ni dila tak pernah perasaan muka dia ada kat sekolah dila...dia form 4 manakala dila form 3...and then setelah hampir 1 bulan bersekolah dan asyik-asyik je bertembung dengan dia...dan suatu hari dia tegur dila..mula-mula memang dila senyum jew..malu wei! haha..tapi akhirnya hubungan kami semakin akrab..

Mula-mula we just be a good friend...but...lama-kelamaan it change be LOVE...perasaan falling in love tetiba je hadir dalam diri kami...mula-mula tu dila tak inform pun kat dia yang dila sebenarnya suka dia bukan sekadar kawan sahaja tapi dah lebih dari itu...but...suatu malam yang hening..dia mesej dila...dan berterus-terang dengan dila bahawa dia jugak sayangkan dila..memang malam tu dila betul-betul tak percaya...sebab  bagi dila..dila takde apa-apa keistimewaan yang boleh buat dia sukakan dila...tapi dia cakap dia tetap nak dila...dia buktikan yang dia sayang dila dengan call "Kak Long" dila..dia terus-terang cakap dia sayang giler-giler kat dila sebab kami satu kepala..dia selesa dengan dila...dila selalu take care about him...satu malam dila pikirkan lamaran dia yang nak dila jadi "Gifie" dia..dan akhirnya keesokan pagi..dila amek keputusan untuk terima...

Mula-mula couple..memang sangat janggal sangat..yew lah..dulu kawan rapat tapi sekarang couple..panggilan pun dah bertukar..kalau dulu dila selalu gelarkan dia "sepet" sebab mata dia sepet dan dia selalu gelarkan dila "nenek" sebab dila suka buat perangai cam orang tua-tua..hahaha..tapi sekarang dia panggil dila dengan panggilan "Mama" ...kadang-kadang "Sayang"....dan dila plak panggil dia "Papa"...atau 
"Budak"..hahaha...

Tahun ini iaitu pada 16.2.2012 iaitu date kami couple..dia suprise kan dila dengan menyanyikan lagu untuk dila...yang dia cipta sendiri...tajuknya "Cinta Dila"...dia nyanyikan lagu tu untuk dila kat tepi pantai..memang dila terharu giler pada waktu tu....dan sekarang hubungan kami 1 tahun 3 bulan...alhamdulillah...


Memang awak bukan yang pertama..tapi saya janji..selagi awak setia dengan saya....
Awak akan menjadi orang yang terakhir dalam hidup saya...





Tengs For Read

Tutorial : Tukar Background (scene) Picture

Hey Fellow!

Kali ni dila nak ajarkan camne caranya nak tukar background (scene) picture...Okey lah anak-anak ku...jom dengar ya ibu dila nak membebel cara-cara nak buat....hahaha...

Bahan-bahan :

Tekan pada gambar untuk mendapatkan gambaran yang lebih jelas

  • 1 keping gambar picture korang yang telah korang transparent kan...(tranparent pakai adobe photoshop or gimp)
  • 1 keping gambar pemandangan yang korang pilih...(dila pilih pemandangan Eiffel Tower Paris)
Cara-Cara :

  • First sekali, korang bukak dulu adobe photoshop ( dila guna adobe photoshop cs4)
Download adobe photoshop Here For cs3 and Here For cs5

  • Secondly,bile dah terbukak adobe photoshop..korang click "File" and click plak "Open"..then korang cari dan masukkan picture pemandangan yang korang pilih...
  • Thirdly,korang tekan balik "File" and click pada "Open"...serta cari dan masukkan picture yang telah siap korang transparentkan.....
  • Then...korang kena tekan "Move Tool"...(tengok picture kat bawah yang telah dila petakkan dengan kaler merah)
Tekan pada gambar untuk mendapatkan gambaran yang lebih jelas

  • Bile jew korang dah click "Move Tool"...korang dah boleh alihkan atau pindahkan picture yang telah korang transparentkan ke dalam picture pemandangan tu...
  • Adjust sikit-sikit kedudukan picture korang sehingga kelihatan seaakan real...then korang edit sikit-sikit lah biar kasi lebih gempak dan menarik!
Tekan pada gambar untuk mendapatkan gambaran yang lebih jelas

  • Bile dah ciap touch up sikit-sikit picture tu..korang ley lah Save!...eh, wait! Save tu pakai "JPEG" tau..
Tekan pada gambar untuk mendapatkan gambaran yang lebih jelas

  • Done!








Tengs For Read

Contest Blog Saya Superb Cun

Hey Fellow!

Dah lama kan dila x join mana-mana contest...So kali ni dila nak sambung balik join contest :)
Harap menang!
hadiah-hadiahnya owesome sesangat...

Click Banner Kalau Nak Join Sama :)

Tag : Dia,Dia,DiaSumpah hadiah memang gempak!




Tengs For Read

Kisah Aku Sorang Jew Failed :'(

Hey Fellow!



Apa khabar semua....lama dah dila tak ON blog kan...fb pun dah lama dila tak On9...busy sesangat kekawan...yew lah cuti sekolah ni dila pi jejalan nga kekawan dila n famili dila..sweet moment tau...
dah tu sekarang ni baru jew bukak sekolah..cikgu dah bagi macam-macam kerja..bertimbun-timbun auw....

Oke! dila hari ni nak story mory ckit pasal dila...citer nya adalah kisah yang berlaku hari ni jew baru..kat sekolah...tak dapat dila nak gambarkan camne perasaan dila...so dila nak kongsi dengan korang semua lah...dengan blog...

Sebelum cuti hari tu...exam  mid-year...and sekarang lepas cuti..of coz lah keluar result exam..dan semua result yang dila dapat agak mengecewakan(sangat mengecewakan)....dan hari ni dila dapat tau...dah 2 subjek dila failed!....frust tonggeng-tonggeng dila bila tau...subjek yang dila failed tu adalah FIZIK and +MATH...

Oke! dila tau pasti ada yang kat luar sana dah mula cakap-cakap yang dila ni BO***???
Okelah...tapi dila bukan BO***...cuma dila kurang cerdik..atau kurang pandai jew...adui! korang jangan 
plak ingat dila tak study auw....dila dah study sungguh-sungguh hari tu...sapaikan ON9 pun dah kurang...dila mengaku sendiri yang dila ni kurang sikit subjek-subjek mengira ni..memang dari dulu lagi dila kurang kalau pasal kira-kira...tapi kan yang paling menyedihkan...dila sorang jew yang dalam kelas tu failed FIZIK..
cuba korang bayangkan macam mana perasaan dila pada waktu tu...cikgu fizik suh plak dila berdiri..dan pandang sorang-sorang muka kawan dila dalam kelas tu..lelaki n perempuan...then cikgu suh dila tengop balik muka dia...pastu dia tanya dila..."tak malu ke awk sorang jew yang gagal?"

Ya, Allah..bile jew pertanyaan tu yang terpancul keluar dari mulut cikgu...hati dila jadi sebak tau..sumpah memang dila malu sesangat!...dila tak jawab pertanyaaan cikgu..dila just senyap and pandang lantai...dila memang dah nak nangis waktu tu...memang cikgu dila tak garang..dia tak marah failed...dia akan cuba gak sedaya upaya untuk baiki anak murid dia..tapi dila sebak sebab dila malu nga kekawan...mmg ada lg yang dila cakap kat dila...dila just senyum-senyum jew...ley plak dia cakap.."senyum menawan tapi gagal..rugi lah...lain kali wat molek sikit"...Senyum menawan..adui..cikgu ni..tadi duk cakap pasal result sapai aku pun nak nangis..sekarang cakap senyum menawan pulak..wat aku berangin jew tetiba..yew lah...perasaan lah jadinya..hahaha...

Oke! disebabkan kali ni result teruk gila-gila...dila dah susun stratergi untuk belajar...lagi pun..mybe ini kali terakhir dila dapat ON9 kot..dila dah suh abg dila bawak lappy ni main jauh-jauh..dila nak study auw...dila ley hidup lah tanpa lappy..tapi dila tak ley hidup kalau result dia teruk giler camtu...lagipun sekarang..dila dah ley jarang-jarang ON9...dila dah dapat biasakan hidup tanpa lappy...So apa-apa pun..dila harap exam yang akan datang... dila pun ley dapatkan result yang lebih the boom,lebih gempak...lebih mantap...dila akan berusaha dapatkannya...K,lah..dila dah nak pi sambung wat keje sekolah plak..apa-apa pun...dila akan cuba usaha..doakan dila tau... ;)

teringat lagi cikgu cakap..senyuman menawan :)
hahaha..dah lupakan jew lah yew...


Tengs For Read

Petua : Menghitamkan Rambut

Hey Peeps!

Kali ni dila nak kogsikan kepada semua pembaca mengenai "petua menghitamkan rambut"...pasti ramai terutama sekali bagi gadis-gadis mengimpikan rambut yang cantik,berkilat dan hitam...
rambut merupakan mahkota bagi seorang wanita....Oke! jadi dila nak kongsikan petuanya...



1. Ambil uncang teh yang telah digunakan/dibancuh terlebih dahulu

2. Ambil hampas uncang teh sebelum dibuang

3. Basahkan rambut korang

4. Gosok-gosokkan rambut korang dengan air rendaman hampas teh 

5. Kemudian bilas semula rambut dengan air suam

Amalkan petua ni setiap hari pada tiap-tiap pagi...insyallah akan mujarab...petua ni bukan sahaja
menghitamkan rambut malahan rambut akan berkilat dan melambatkan rambut beruban...so sesuai bagi 
para remaja untuk mengamalkan petua ni mulai sekarang....

Untuk kasi wangi sikit rambut tu..korang ley gunakan hampas daripada uncang teh yang berperisa
seperti strawberi,rose,apple dan lain-lain lagi.....konfom akan wangi lah...pape pun 
"Selamat Mencuba"

Tengs For Read

Petua : Bibir Merah

Hey Peeps!

pasti semua pembaca pernah dengan ayat ni "Bibir merah bak delima memukau sesiapa sahaja"...Bukan semua makhluk allah iaitu manusia mempunyai bibir merah semulajadi yang dapat memukau sesiapa sahaja yang melihatnya...dengan itu dila nak kongsi kan petua untuk memerah kan bibir seakan semulajadi...

Petua 1
Tomato diambil dan kemudia dipotong....sapukan isi tomato pada bibir..
amalkan setiap hari....

Petua 2


Ambil kunyit hidup sedikit dan ditumbuk.....kemudian perah kunyit hidup tersebut dan air
perahan kunyit hidup diambil....seterusnya dicampurkan kedalam pati santan yang telah disediakan...
Setelah menggaulkannya..terus sapukan pada bibir...sebaik-baiknya diamalkan dua atau tiga kali seminggu...
Cara ini bukan sahaja memerahkan bibir malahan dapat melembapkan dan menampakkan bibir kelihatan sentiasa segar...

Mungkin bagi korang petua yang pertama tampak lebih mudah dan ringkas...dila juga rasa camtu gak..
tetapi terpulang kepada korang lah...Oke! apa-apa pun..Selamat Mencuba!







Tengs For Read