Tawaf Di Tesco Wif My Gurlzfren

Hey! korang jangan nak gelak kan tittle kat atas tu eh...misz kata jangan gelak...kalu korang nak gelak...puuushhh! puuuussshh! out from my zone ok...hak3...

Korang,semalam kan best sesangat..untuk yang keberapa kali ntah misz kuar nga Gurlfrenz misz..She is Fewqa...memang best lah sesangat..balik jew dari tawaf kat Tesco tu misz terus tidow..Letih + Ngantuk = Penat...

Selalunyer kuar nga dia tak pernah pun letih camni...first time ni...nak tau ape sebab misz ley penat sangat ni sapai babyboy pun misz tak layan..sebab kiteorang tawaf Tesco sebanyak 2 atau 3 kali...satu Tesco kami ronda-ronda...macam polis perando plak...

Misz sapai umah misz pun dekat kul 6.30 petang..yew lah..balik  dari Tesco bukannyer balik terus..tapi melencong kat tempat lain...isshh! anak dara apew lah hang pa ni...hak3...

Eh,jom pi tgop gmba misz dengan fewqa ---->
Misz ada Gurlzfwen...Ko ada ??
O,o


Muka Buat-Buat Kiut...  >,<
Saya malu..Fewqa tak malu ^_^
Huh,dah penat Tawaf Tesco...Jom Balik..Peluk Bantal Ucuk! >,<

MISZ APPLE

Tengs For Read

Lagu Baru Di Blog Misz

Hey! tadi misz change song dalam blog misz...and misz cari lagu baru di SINI....

Sebenarnyer misz cari lagu Selena Gomez yang bertajuk Love You Like A Love Song...
misz tersangat-sangat lah minat kat Selena Gomez..semua lagu dia best..dulu pun misz guna lagu Who Say by Selena Gomez....tapi sangat hampa..
that song tetap tak de dalam laman tu...dah banyak laman misz search..but tetap tak jumpa...

So..misz amek keputusan untuk cari lagu laen...lagu yang misz rasa sedap di dengar..fokus bebetul
misz cari....  -_-

Example picture jew ni xD
Tengah asyik misz mencari tup..tup..misz tertekan Song Little Love By Fiona Fung (tak tau ugak sapo tinow ni..kenal tak??)...alang-alang misz pi tekan..so misz dengar jew lah dulu song..

Time duk dengar tu..misz hayati giler-giler..and that time..misz hanya bayangkan ketika misz bersama babyboy misz....dari first time kiteowe sapai lah skunk..sume nyer misz ingat time dengar lagu ni (macam trailler filem ler)...macam owe baru jatuh cinta..senyum sorang cam kera bucuk!

Wah! I so hepi larh~...Love U babyboy ucuk!

skunk..misz dah masukkan song ni dalam blog misz...ok..sambil-sambil korang baca
entri yang bosan dalam blog misz ni..korang hayatilah lagu ni sepenuhnyer..konfom tak
boring...(especially girl)...

ok lah reader..enjoy ok... ^_^

MISZ APPLE

Tengs For Read

Dah Dapat Result....

Semalam result PMR bagi 2011 telah diumumkan kepada calon-calon PMR 2011 dan misz salah seorang dari mereka...

ok result misz memang tak membanggakan sangat sebab misz hanya memperolehi 3A 5B jew... result yang terukkan??

Ini slip saya..nasib baek ley amek..


Walau apa pun...misz tetap bersyukur sangat-sangat...sebab mama dengan abah misz bangga dengan pencapaian yang misz perolehi....sapai sekarang masih lagi terngiang-ngiang kata-kata mama dengan abah misz ketika berbincang berdua...mama cakap kat abah"result kakak tu meme bagus dah."
then abah jawab"meme bagus pun...sebab tak dop c pun..b lakoe.."

Tak lama lepas tu...abah misz tnye misz..nak wi hadiah ugok ko dapat 3A?? misz ape lagi tentulah cakap ye sambil tersenyum seperti kera busuk..hahaha...mama pun kata.."tak pew nanti mama wi hadiah RM50...tapi jange duk wat top4 lah...hahaha...mama misz paham2 jew apa yang misz fikirkan...

Memang best nak bangga kan bile mak ayah kita puji kita terus-terusan....Rasa cam owe jatuh cinta plak...Urm,korang nak tau satu cerita tak pasal result...kalu korang tak nak tau pun..korang kena baca gak....

Semalam semua calon-calon mengambil result masing2 termasuk lah seorang budax comot yang bernama DILA...setelah pulang dari sekolah..dia mendapat satu SMS dari rakan lama nyer Ikin..then dia pun bukak lah Mesej tersebut dan camni riak muka nyer....

Dia hepi bile dapat tau kawan dia ikin dapat 9A

Then dia kembali sedih apabila bandingkan result dia dengan ikin


Nak tau nape budax comot tersebut sedih??sebab dia hanya dapat 3A 5B manakala Ikin
dapat 9A dalam PMR..pandainyer dia....

Tapi budax comot tu kembali tersenyum...
Kenapa eh?? sebab dia  teringat kembali pujian dari kedua ibubapa nyer yang tak habis-habis duk puji
result dia...ibubapa dia bangga dengan dia walau pun dia tak dapat result mcm ikin...benarlah orang kata..bile ibubapa puji kite akan selalu ingat dan tersenyum sorang-sorang...Selepas dia tersenyum sorang-sorang cam kera busuk tu maka berakhir lah kisah ni..hahaha...

Next year I will do the best! Nak prepare awal-awal untuk SPM..SPM yang menentukan segala-galanyer...YES!

MISZ APPLE

Tengs For Read

My Frenz + +

Hey! today misz nak berceloteh about Frenz + +...ape ke benda Frenz + + tu??
entah lah misz pun tak tau...hehehe...

Actually Frenz + + yang misz maksudkan ni adalah kawan-kawan lama misz...walaupun dah lama kenal tapi 
still berhubung walaupun kekadang...we all contact melalui muka buku...ha...itu lah guna nyer muka buku..bukannyer guna kan muka buku untuk cari pakwe baru.....

For u all information...kami dah kenal sejak darjah 3 lagi tau...time tu misz baru jew jadi pelajar baru kat SK KOTA...bile terkenang balik kenangan balik kiteorang ni...mmg cukup lucu...kite orang selalu gaduh pasal hal kecik-kecik jew...tak masuk akal langsung..biaselah dulu tak matured lagi but now....we all changed...

Skunk biar misz introduce sorang-sorang kawan misz ea......

Ni dia gadis hitam manis...her name Anis Farissa...yang bestnyer
kawan dengan Anis ialah best time dia bukak jew mulut...
Bile jew bukak mulut..conform banyak ceramah atau motivasi
yang dia akan cakap...

Ni dia adik anis..perangai mereka lebih kurang sama..
hah,camne eh kite owe ley rapat gak adik anis..
the answer is...aina ni banyak cakap macam anis..
dengan kata mudah aina ni frendly...
Hah..mai cini misz nak introduce yang ni plak...
ni Princezz Ikin a.k.a. Datin Ikin..hehehe
napew Datin?? The answer is..
Ikin lah yang paling lawa sekali diantara kami...
Dia suka touch up dengan make up kat muka..
Ni bestfrenz misz...tapi tu dulu lah..skunk renggang sikit..
but still kawan lagi tau...ooppss lupa nak introduce..
nama dia SITI NAJIHAH..nama manja Nana...
yang cam pinky gurlz ni namanyer Fewqa....skunk ni
tetibe dia plak jadi bestie aku..tapi takpe
sebab best kawan nga dia
ley kuar g jale-jale selalu......
p/s: Korang jangan salah sangka yew my frenz...sy tak ngumpat tapi.....sy memuji...yang penting
I really grateful sebab dapat kenal and kawan dengan korang...insyallah kite akab kawab sapai bile...
kalu korang perasan kite dah kawan selama 5 tahun..dah lama kan...so kite sama-sama jaga hubungan kite tau....LOVE U ALL....

MISZ APPLE

Tengs For Read

New Fashion Shawl By Misz!

 Hey!....today misz nak story mory kat sini pasal new fashion shawl yang misz baru pelajari......korang nak tau bile misz belajar...hehehe..of coz lah semalam...semalam study...ari ni dah try pakai....

Ok,new fashion kali ni lebih lain ckit daripada yang sebelum ni misz wat...
.nak tau ape yang laen nyer....

Hah...kalu korang nak tau new fashion shawl ni misz tidak menggunakan shawl macam budax-budax skunk pkai ni....tapi misz menggunakan tudung bawal....so jadi lah BAWAL SHAWL....korang nak tau macam mana Bawal Shawl???ok di entri ni misz sediakan beserta dengan pic misz bersama Bawal Shawl...tapi sori lah pic tak catek sebab model nyer hodoh.....

Ok,let's check it up ---->

BAWAL SHAWL 1 ---->

Simple kan?? But nice...


Nak pi KB MALL camni pun boley!



BAWAL SHAWL 2 ---->

Kalu korang terlupa nak basuh shawl time nak jupe nga bf korang..
korang boley gunakan bawal pakai camni...tetap manis..


Tak perlu buang duit beli shawl banyak2 lagi...
sebab bawal pun ley wat mcm shawl...




Itu lah saja contoh-contohnyer...kalu korang nak belajar....korang TEKAN SINI...kat situ terdapat pelbagai jenis cara lagi....SELAMAT MENCUBA!

MISZ APPLE

Tengs For Read

Header Baru Dari Blogger

Hey! u all perasan tak apew yang berubah kat blog misz??perasan tak ni??tak perasan gak??alah takkan tu pun misz nak cakap gak...cuba korang perhatikan kat atas blog misz ni....

yeye dapat header baru!



Ha...dah napakkan??..??...hehehe..header blog misz dah bertukar yang baru...kalu sebelum ni misz hanya pakai header yang misz wat sendiri..misz gabungkan pic misz dengan babyboy misz...

Tapi header yang baru ni special ckit sebab napak lebih kreatif dan catek dipandang...tapi masih mengekalkan imej yang simple but nice....header ni dibuat khas oleh Shasha Ieyka.....jemput-jemput lah wat lawatan sambil follow kat blog dia..tekan kat nama dia tadi yew....

Ok...lupakan pasal lawatan tadi....berbalik pada header baru misz ni...comel tak pic misz??..??...mestilah comel misz kurang comel dari bear misz yang besar tu..hehehe...bear misz tu ada nama gak tau..nama dia...Bear Pinky Ucuk!hehehe..nape ucuk??..??...sebab ucuk bunyi nyer cam manja-manja ckit..baru lah kena dengan bear tu yang kiut miut....hehehe..

Misz cukup puas ati dengan header baru ni..thank a lot Ieyka...

MISZ APPLE

Tengs For Read

Cake Chocolate's Mama!

Hey...ari ni misz nak story mory hal hidup misz tentang  mama kesayangan misz ni...mama misz pandai masak tau...korang cakap jew nak makan apa...mesti dia dapat sediakan...sodappp plak tu...

For you all information....resepi cake chocolate ciptaan mama misz memang sodappp sangat...cake yang dia buat betul-betul napak moisture...sangat menyelerakan.....mama misz pun turut menjalankan satu bisnes tempahan secara kecil-kecilan....satu kek harganyer RM 20.00....kalau kek yang berhias lagi catek untuk majlis-majlis khas harganyer RM25.00.......murahkan?? mama misz sendiri yang letak harga yang rendah....sebab dia cakap kesian plak kat orang kalau letak harga yang mahal...

Cake Chocolate's Mama


MISZ APPLE

Tengs For Read

Hah? Misz Jatuh Sakit

hai..heloooo...

Skunk ni misz tengah jatuh sakit...ooppsss..misz bukan sakit sebab windu kat babyboy tau....
misz sendiri x tau nape bley sakit sapai tak larat betul nak bangun...asyik duk terbaring jew...ari ni jew rasa ok lah sikit...sebab tu misz dapat 0n9 muka buku misz tu....dan sebab tu jugak ari ni misz dapat update this blog..

Hurm misz tak tau apa punca yang sebenarnyer misz sakit...malam kelmarin misz ada lah telan satu ubat ni..ubat tu adalah ubat..dot..dot...dot...misz telan sebelum misz tidur...dalam kul 12 lebih camtu..

Jam 4.30 a.m....misz terjaga dari tidur..sebab perut misz ni sakit lah sesangat...apa lagi...misz pun terus bangun pi masuk tandas...waaaddduuuhhh! sapai pagi misz tak tido sebab sakit perut sesangat...seluruh badan misz pun rasa tak bermaya sesangat...mcm kurang air dalam badan...

Selera makan misz pun tetibe jew menghilang...tengop jew makanan..comfon rasa loya nak muntah...cam orang pregnant plak...hak3..buat pertama kalinyer misz hanya makan sepinggan jew nasi dalam sehari...itu pun sebab kena paksa dengan Babyboy misz...kalu tak..jangan harap misz nak sentuh nasi...

Babyboy isaw sangat kat misz kelmarin...sebab tu dia paksa gak misz makan..takut jadi apa2 kat misz...Babyboy u caring about me! thankz a lot..I Love U very3 much..mmmuuuahhh..

OOpppss! terlebih jiwe lah plak misz..huhu...
misz harap hari ni misz akan sembuh dah...doakan kesejahteraan misz ok....

MISZ APPLE

Tengs For Read

Pi Date Nga Apih Sepet!

haloo...hari ni misz hepi sesangat...today is the best day....
wah...hepi sakan ko misz yew...
ape lah yang misz hepi sesangat niey sapai dah nak mereng jadinyer...

actually...ari ni misz pi date nga Apih Sepet...hah?? Sape Apih Sepet plak??
hehehe...babyboy ucuk misz lah..sapew lagi...hepi sangat...akhirnyer dapat gak jupe nga dia..
comel !

kite owe date kat mcd..dapat lah gak makan ayam kentucky spicy mcd...kite share jew ayam tu...jimat
bajet siot...yang best plak...babyboy bagi hadiah kat misz..iaitu pin tudung..tau2 jew dia yang misz
ni miskin dengan pin tudung...nak pakai shawl pun susah bangat...tapi masalah itu skunk dh selesai...
hurm ada satu pin tu misz berkenan sangat..pandai di pilih...nnti laen kali misz pakai pin tu..then misz snap pic ok...

kalu dah date ni...x sah kalu x snap pic together kan...ini dia pic yang misz snap....

Harap Maaf...dia tak cium pun pipi misz...hanya sekadar
laga pipi jew...
Kawan misz say~ that our face ada mirip2 nak sama...
it's true??
Babyboy napak ensem lah dalam pic ni...

MISZ APPLE

Tengs For Read

Contoh Hamba Allah Yang Simpan Duit...

Nokia C2 milik abah misz
haloo...cantik tak handphone Nokia C2 kat atas tu?? hah! kalu nak tau tu lah handphone abah misz....dia
baru jew beli minggu lepas...atas usaha dia....

nak tau tak camne caranyer dia usaha dapatkan wang untuk beli handphone ni??
cara nyer ialah...sejak dari dulu lagi abah misz ni mengamalkan sikap menabung...walaupun seposen sekali pun...dia akan simpan gak untuk dimasukkan dalam tabung dia....

abah misz ni pantang tgop duit syilin merata-rata...kalu napak jew...msti dia akan terus simpan...lagi2 anak2 dia suka letak duti syiling merata-rata termasuk lah misz....kalu ada seposen terus buang rata-rata...tapi sebalik plak pada abah misz...

Seposen Pun Berharga Tau..


hurm...setelah dia lama kumpul duit syiling...akhirnya abah misz berjaya mengumpul duit syiling sebanyak RM400.00...WAH!!! banyakkan....masa mula2 abah cakap kat misz...mmg misz x caye langsung...mmg banyak lah...patut lah sebelum dia beli handphone ni...misz ada gak perasan sikap abah misz ni...suka kira2 duit sebelum duit.....

minggu lepas abah misz dah gunakan duit tersebut sebanyak RM200.00 untuk beli handphone baru...handphone lama dia yang harga seribu lebih tu dah rosak....selebih wang syiling dia tu...untuk bayar bil-bil kat rumah ni...kan jimatkan bile kite amalkan sikap cm2...ibarat peribahasa sikit-sikit...lama-lama jadi bukit...lepas ni...duit gaji abah misz dapat simpan untuk beli barang2 skolah untuk anak2....

Misz bangga sangat dengan ayah misz...Mulai tahun depan...misz nak kumpul duit mcm ayah misz lah...sbb misz nak beli handphone baru gak...handphone misz yang skunk tu banyak meragam plak....jadi itu lah cara yang terbaek untuk dapat duit..yang penting sabar mengumpul,kawal sikap boros dan amalkan sikap menabung dalam diri.....

MISZ APPLE

Tengs For Read