Kelantan vs Pahang!

salam..hai...hello...morning semua..hahaha...misz deman lah ari ni..dah 2 ari misz deman..mungkin sbb penat sangat kot pasal nyer ari sb2 baru2 ni pak alang misz kawen nga owg pahang...mmg best lah...pada ari tu misz gelar sebagai orange of day..sbb...sume nyer orange..rumah warna orange,baju pengantin warna orange,sume famili pun pakai warna orange dan mcm2 lagi lah orange..misz pun pening bile tgop balik pic2 yang misz snap mse majlis tu berlangsung...sampaikan x ley nak beza kan sama ada orang atau dinding..dh tu orange semua..hak3...masa majlis tu berlangsung best sangat..famili kite owg ciap buat karoke secara live lgi..yang x malu nyanyi tu mak sedara misz iaitu Cik Jon dan Teh..pastu pak sedara misz plak Abi,Pak Mudo..pengantin laki pun nyanyi gak...yang paling lucu sekali..sepupu2 misz yang kecik2 pun turut karoke..hak3...mmg sporting ar diorang..rasa bertuah lak plak..jadi sedara nga diowe semua...perangai giler2 jew semua..happening jew..ok lah kat bwh ni misz kongsi kan sedikit pic yang misz snap sendiri mase majlis tu berlangsung...

Sampai jew...Pengantin terus bedal g kat meja makan...lapar agaknyer

Ni bilik pengantin yang direka khas oleh famili misz sendiri
cantik tak??
macam pahlawan hang tuah daa...hak3

Selamat Pengantin Baru
Aik! kak long jadi tuke gulai..x caye niey..

wat muko seposen belako famili misz ni..
g makan kat mejo pengantin
wif my big cousin Malin(juz kiding) n little cousin Nana
MISZ APPLE

Tengs For Read

Jamuan Akhir Tahun...

asslamualaikum..hye..sawadikap..dh lama misz x update blog nim..rase malas jew nak membebel..hak3..actually kali ni misz nak citer pasal jamuan yang telah dirancang sendiri oleh rakan2 rapat yang sekelas nga misz...mmg best giler lah tahun ni....selalunyer..tahun2 yang lepas..jamuan wat kan sekolah jew..tapi kali ni kite owg buat special ckit sbb ,mungkin next year berpisah daaa..perancangan awalnya nak wat kat pantai sbb ari tu kecewa budax2 kelas 3 Cekal tak dibenarkan menyertai satu kem kat pantai tok bali.....Apew bala lahhh yang ko dapat CEKAL....aku pun rasa panas lagi dengan cikgu dan anak cikgu tu sekali..kerna sbb diowg lah budax2 Cekal x ley ikut..dowg fikir budax2 kelas Cekal ni jahat...bangan betul daaa....Uhm..daah lah misz x nak lagi bahaskan citer ni..

ok,sambung balik pasal perancangan jamuan tadi...awalnyer nak wat kat tepi pantai tapi x dapat sbb ckgu x bagi..mula2 tu mmg guru kelas dah setuju..pastu ada plak cikgu laen yang mai menyampuk..."tak yah wat lah kat jauh2...budax2 ni mengarut jew..ada kew duit nak wat..bukan murah kos sume tu...mahal!"
aduh! bingit telinga misz bila jew dengar camtu..geram ar...cikgu ingat kkite x de duit kew nak wat..kite banyak lah duit cikgu..ooooiiii....huh! dah x jadi nak wat kat tepi pantai..

akhir sekali,kite owg ambik kate putus..wat jew kat umah kawan lelaki kami selaku ketua kelas kami...mungkin rumah dia x sebesar dan x secantik tepi pantai..tapi ok lah...walau apa pun bile jew sampai kat jamuan tu kelmarin..rase enjoy lah plak..wah...mmg best giler yang x terkata lah.....kite owg ciap dgn buat BBQ lagi..wah..syok tau..walau pun ayam dan hotdog x ckup masak sbb kite owg ni kurang mahir masak tapi...tetap gak best lah...yang paling dahsyat nyer..tengah asyik duk berBBQ sambil borak2 tu...tup3..terbakar plak..hak3..huh! nasib baek sempat diselamatkan..kalau x habis hangus rumah orang..x pasal2 popular msuk tv3 dan Berita Harian..hak3....ok nak kongsi lah gak pic2 ayam yang kami buat sendiri..
wah! terliur tgop ayam bakar kan..x puas lagi tgop..
lepas pada bakar ayam tu....apew lagi penuh kan perut lah..mmg mase 2 lapar tahap kritikal giler...lepas jew isi semua..wah kenyang giler..yew lah macam2 makanan ada..makin bertambah lah misz gemuk...then..kite owg mula kan plak sesi photography..hahaha..cah model belako....sebelum ni budax2 kali x sporting langsung...tapi tibe2 jew kelmarin jadi sporting..giler gmba lak tu..nih misz kongsi...
misz apple,shasha ieyka,shasha ieyda,cik domo dan ieyra
bestfrenz forever...

Ini dua budax paling giler posing..ape nak jadi daa..

Ni bukan couple ok...aina dah berpunyer daa..

Cik Domo bersama hubby boo nyer....walaupun gaduh selalu
tapi tetap napak sweet..


Misz apple n Canon
MISZ APPLE

Tengs For Read

He swear...

One night he say to me:

~(NUR ALIS ADILA) aPiZ beTuL2 meNcinTai diLa buKan keRna ruPa paRas aTau peNipuAn....
suMpaH aLLaH S.W.T. aPiZ kaTaKan...duLu diRi aPiZ kOsOng dAn geLap sanGaT taPi...seTeLah
keHadiRAn diLa diRi aPiZ beGiTu gemBiRa dAn ceRah...tanPa diLa aPiZ sanGguP maTi....aPiZ taK bOleH taNpa diLa cOz diLa segaLanYa baGi aPiZ...cInta aPiZ kaT diLa taKkaN puDar waT seLama-laManyeR...
haNya aLLah S.W..T jeW yaNg taU......~

~pA berSumPah daN berjaNji dI naMa cinTa daN aLLah yaNg pA taKkaN tinGgaLkan mA...mA puN saMa janGan tinGgaL pA~

aYaT-aYaT di aTas meRupaKan kaTa suMpaH yaNg teLah diKaTakan senDiri oleH aPiZ Or pA....bukTi iNI aKan aKu siMpaN daLam tePoN aKu gaK....jiKa aPiZ Or pA tiDak menuNaikaN suMpahNyer....aKu seBagai keKasiH n saKsi nYeR aKan meNgepOsKan suMpaH ini dI FACEBOOK seLepaS kaMi puTus....

MISZ APPLE

Tengs For Read

true or not??

One night sOmeOne sAy tO me:
     
        
         Menatap matamu bagai melihat bulan yang penuh cahaya.....menciummi mu bagai mengucapkan cinta            
         dengan kata-kata manis....sayang padamu bagai mencincang jantung ku sehingga mati....NUR ALIS                   
         ADILA...saya mencintai awak..hanya awak yang berada di hati saya...sudikah awak berada di hati saya      
         untuk selama-lamanyer....

iT's tRuE Or nOt....caN I beLieVe hE...??...??....

msg dari papa ni...dan ini adalah msg yang dia hantar malam ni...harap apa yang dia ucapkan
adalah bukan sekadar janji...Harap hubungan kami akan berkekalan...

Btw...ini adalah entri pertama dari blog saya...Oke! harap u will enjoy in my belog..

MISZ APPLE

Tengs For Read