ADRIANNA SYAZ FIRST GIVEAWAY

Click banner untuk join!

Gambar raindrops : *tak kisahkan kalau dila nak letak two picture :)

dila suka picture yang ni sebab setiap kali hujan,confirm dila pun
turut buat perkara yang sama...gambar ni membuatkan
dila teringat akan habit dila and dila rasa bebas jew 
dengan buat camni :)

gambar ni menarik..kagum betul dengan photographer
yang snap gambar ni...sangat berseni sebab memang
napak raindrops tu =)




Tengs For Read

Aktiviti Selepas SPM

Assalamualaikum w.b.t...

Okey! hari ni dila nak kongsi tentang aktiviti dila selepas jew tamat SPM...
and segala-galanya adalah aktiviti yang amat-amat membosankan.. -_-


Sebelum ni dila mengaku dila memang tak sabar-sabar nak habiskan SPM....
but honestly dila cakap...lepas SPM jew...
arrrr! rasa sangat-sangat membosankan..."sekolah lagi best"

Sepanjang cuti ni kerja dila hanya menghadap "laptop"
as my "abah" say "bukak pejabat" HaHa...*truly abah is so funny!
dila akan open office dari pukul 12pm - 5am....seriously, masa tido dila tunggang-langgang..
dah macam burung hantu....
dila main lappy pun bukan buat apa... just main "sosial site","watching Running Man","Main Game","listen music"...tu la..tiap-tiap hari benda yang sama jew buat...sampai kan dah rasa "muak"

In the morning plak, memang lah wake up early in the morning "6am"...untuk solat subuh..
but after that terus buat "lompat jauh" ke atas katil...continue kerja "buat tahi mata"
bangun plak pukul 11am...haaa masa tu bukan main kelam kabut lagi dila nak "kemas rumahlah" , "nak jemur kain lah.." , "masak lagi lah.."....*mana tak kelam kabutnya,takut abah balik umah tengop umah tunggang-langgang... :)

Lagi-lagi sekarang adik dila baru lepas bersunat...so dengan tidak rasminya abah lantik dila sebagai
"private nurse" kepada adik bongsu dila tu... huh!
penat tau jaga orang bersunat..makan nak kena berhidang!...tapi tu bukan masalah bagi dila...
yang menjadi problem nya..budak bersunat ni "makan banyak"...
Dah lunch but two hours later, confirm mintak nasi plak..! adui....

So, abah dah decided untuk hantar dila ke "kelas memandu"...yuhuuu!
memang ini yang dila tunggu-tunggukan keluar dari mulut abah... finally...
mybe bulan January kot dila mula amek lesen memandu...
abah nak dila buat lesen motor and kereta sekaligus... OMG!
I'm really excited to make it...
Honestly la dila cakap...dila memang "bodoh" dalam memandu or menunggang -_-
kawan-kawan dila yang lain,walaupun diorang tak pandai drive but at least diorang tahu tunggang motorsikal kapcai...dila?? memang tak laa.. bawak motor skuter boley la... HaHa...

but hari tu abah ada cakap kat dila, kalau tak ready lagi nak amek lesen...
"you, have others choice... it up to you"
fulaaamakkk! abah bagi choice plak...
"sama ada nak belajar drive,menjahit or memasak....so, what do you want?"
Menjahit??? alahai ni kelemahan dila....memang dulu dila amek ERT masa form 1 untill form2
but semua kerja kursus mama yang tolong jahitkan..dila just bagi kain,benang and gunting kat mama...
Memasak?? memang ada juga keinginan nak belajar memasak...but I really want to have my own license...
itu yang dila impikan selepas tamat SPM...
so, kalau korang diberi pilihan camni...what will you choose?
sumpah! dila memang dalam dilema sekarang... :*


Tengs For Read

A Month GiveAway by Fateen


Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Bookmark & ID Card Holder x 1, Keychain felt domo x 1, Coklat Oreo x 1, Top-up RM10 x 2, Top-up RM5 x 3, Top-up RM5 x 2, Top-up RM5 x 2, Top-up RM5 x 2, Top-up RM3 x 1, Header x 3.

A Month GiveAway dianjurkan oleh Fateen dan disponsor oleh Anis Farah Aina, Fifiy Fitrianiee, Kraf Nailofar, ANa Ahmad, Amirah Azman, Nur Syazlia, Nurul Hasya, Chocolate A M,
Nurul Aini , Cahaya Penjaga.

Tamat 10 Disember 13, 10 malam


Tengs For Read