Kisah Kena Denda Dengan Cikgu

Hey Peeps!

Hari ni hari yang malang betul untuk dila...yew...lah pagi-pagi lagi dah kena denda dengan cikgu Mat dila...
Choy! frust nongeng....malu doo.....

Gambar yang takde kena mengena dengan denda dila terima

dila bukan kena denda sebab ni gak



Cerita bermula camni...pagi tu...cikgu Mat dila masuk dengan muka yang masam mencuka...then Cikgu terus cakap nak check keje sekolah yang cikgu kasi semalam...adui...dila and kawan dila yang sorang lagi ni bukan main gelabah lagi sebab keje tak ciap...pastu cikgu budak-budak yang tak siap keje berdiri...Ok! fine dila and kawan dila mengaku dengan jujurnya kami memang tak wat keje tu...So kami berdiri..then diikuti dengan kanak-kanak ribena yang lain...Choy! bila jew dila pusing belakang rupa-rupanya sume tak ciap.. 3 orang budak perempuan jew yang duduk...Ceh! rupanya ramai tak wat....

Tengok jew keadaan camtu...cikgu bukan main bengang lagi...then cikgu suh kami amek buku teks and buku tulis serta alat-alat menulis....pi duk luar kelas...malunyer...budak-budak kelas sebelah napak...tutup muka lah sume seperti seorang pesalah ketika dihadapkan mahkamah..hehehe....baru jew dila nak tulis soalan nombor 1 cikgu datang and suh plak pesalah-pesalah ni wat keje kat bawah(kelas tingkat atas sekali) atas jalan sebab masih lagi terdengar suara-suara sumbang duk pok..pek..pok..pek...

Apa lagi..kami sebagai pesalah takley nak bantah perintah hakim mahkamah...hahaha...so wat lah latihan tu atas jalan kat parking kereta cikgu...malu yang menebal rasa...yew lah..budak kelas pandaisikit budak aliran sains plak tu..tapi kena denda sebab tak ciap kan keje umah...adui....hampir satu sekolah napak..malu-malu...sebelum cikgu bebaskan kami..awal-awal lagi cikgu dah warning esok cikgu nak pesalah-pesalah ni hantar buku and kalau sapa tak ciapkan...nahaslah kena....

Ok,lah walaupun kena denda sapai macam tu sekali dengan cikgu...it's ok..bile lagi nak kenakan..lama dah tak kena denda ni..hehehe...Oh ya...dila ada satu cite lagi nak kongsi...tadi kan time BIO...kiteorang buat experiment mengenai Enzim Amylase....huhu..best tau...kiteorang kaji pasal kanji dalam air liur....Air Liur??
disebabkan air liur tu lah salah seorang dari kami kena ludahkan air liur dalam tube...bile jew kawan dila tuiih...tuihh..tuiiih....air liur dalam tube tu...erk...tekak dila terus rasa lain..hahaha...napak sangatkan dila ni...cerewet...eleh..ye kew..dila cerewet..cuba try korang yang wat experimen ni...and tengok kawan korang atau korang sendiri yang tuiih...tuiiih...air liur dalam tu...erk..mesti meremang lah tekak korang..lagi-lagi bile korang tengok sendiri air liur tu jadi pekat bile dicampurkan dengan kanji tu....hahaha..sumpah reader....dila sendiri nak termuntah wat experiment ni...dila duk senyap jew...just tengok jew...sebab dila cam nak muntah jew..hahaha....

Apa-apa pun...apa yang berlaku sepanjang hari ni...adalah satu pengalaman yang cukup best gak....huhu...
Ok,reader tQ sebab baca kisah dila sepanjang hari ni....

Tengs For Read

5 00 ♥LOVE♥:

Cik Niza said...

hohoho...kene dende mcm tu??

moral of the story..siapkn la keje skola yg ckgu bagi..jgn bg ckgu nek darah pagi2 ari isnin..huhu :p

Dieyla said...

Pagi2 ari isnin jew..hari lain...takpew??? hehehe

mizz RFL said...

hahaha~ lawak la baca..

shasha-ieyka said...

eeeee , kembe ak air liur spo lha tuh . gun0 air liur sp0
??

Dieyla said...

miZZ RFL : hehehe...jangan gelak kuat...buruk padahnya..hehehe :p


Shasha Ieyka : guna air liur Ilyasha...aku memang senyap sunyi tadi...nak muntah etek...