Katak Usha Budak Perempuan

Prince Frog Korang Kew Ni? Awal-awal lagi dila angkat tangan
bukan dila punya ni....

Hey Peeps!
Mesti korang pelik kan dengan tittle kt atas tu...."Katak Usha Budak Peremuan".....
actually dila sebenarnya nak share dengan reader pasal perkara yang berlaku kat sekolah tadi....yang ada kena mengena dengan Prince Frog or Froggy...

Tapi sebelum tu...dila nak share kat korang..pagi tadi dila dengan kawan dila dah pi mintak maaf dengan cikgu yang denda kami kelmarin....ada lagi yang tak tau nape dila kena denda?? Takpew-takpew2..
Tekan Sini ....oke bagi yang dah baca entri tu...jom kita sambung dengan entri pasal katak ni...sebelum tu dila nak cakap awal-awal lagi....ini adalah Kisah Benar.....

Story nyer bermula camni...hari ni sekolah dila ada wat "Solat Hajat" *dah menjadi kebiasan bagi kami 2 minggu sekali buat solat hajat....mula-mula tu kami "Solat Sunat Dhuha"....masa ustaz kat depan yang jadi tok imam dah solat....still ada lagi budak-budak perempuan kat belakang duk pok..pet..pok..pet...*sakit hati dila dengar...tak reti2 nak solat ke apa....bile jew ustaz kat depan ucap "Allahuakbar" *nak sujud....baru lah budak perempuan kat belakang tu kalut bukan main lagi...sorang tu pi tanya budak lain...and budak lain pi tanya budak lain...budak lain-lain pi tanya budak yang lain daripada yang lain tu..."Ustaz maye gapo?"...."Maye Hajat Ko?" *dila tak napak pun dia wat camtu...tapi dapat dengarlah...dila nak khusyuk solat pun tak ley...Choy!.......pastu tetiba senyap camtu pun...takde sorang pun jawab soalan tadi...macam-macam lah budak skunk ni....siap jew solat dhuha...bile jew ustaz kat depan baca doa sulat dhuha...baru lah budak-budak tadi..."ohw...Solat Sunat....nasib baik aku Solat Sunat".........Hoi Cik Kak....memangnya ko Solat Sunat apa tadi...yang boleh ko cakap camtu...Solat Hajat pun dipanggil Solat Sunat Hajat....solat sunat banyak tau...yang wajib tu 5 waktu...
adoi...adoi...budak-budak sekarang...tu lah lain kali jangan duk pok..pet..pok..pet time solat....

Oke! dah2 pasal  tu...sambung balik pasal katak...*aku tak cerita apa-apa lagi pasal katak...sambung cite pew kebenda.......Selesai jew dari solat hajat tu dila tepandang kat satu sudut...Mak Oooiii katak lah weh....hati dah gubra ni....dah lah dila yang paling terdekat dengan Encik Katak/Prince Frog/Froggy....takut bukan main kepalang lagi..tapi dila wat-wat jew muka rilek and cool...tapi ciap-ciap lipat kain semayang...Choy! katak tu lompat toinkk! toinkk! toinkk! *aktif bebenor..apalagi dila pun terus lah..............*tak jerit pun...cakap kat kawan dila yang duk sebelah katak...waduh! kami berdua dah berundur makin kebelakang..kawan dila yang sorang lagi ni nama IEYKA.....wat muka cool gilerrr....rilex jew....sebab apa....sebab dia tak napak lah katak yang kecil and comel tu...dia ada masalah mata cikit rabun....

katak tu terus toinkkk! toinkk!...
Fuh! tarik nafas lega sebab katak tu masuk kat dalam dewan...*kiteorang buat solat kat dewan..dila and the geng solat luar dewan...masuk dewan plak..kiteorang try panggil akak-akak yang hot kat depan uh..nak bagi warning ada prince frog datang nak kiss akak-akak hot tu....bukan main susah nak dengar kiteorang punya warning...tapi nasib baik lah ada sorang akak tu perasan gak warning kami..and cepat-cepat tarik tangan kawan dia...cakap ada katak...Choy! nahas kawan akak tu nak kena kiss dengan Prince Frog tadi..kalau tak bertukar plak frog tadi kepada jejaka korea hensem...ramai budak perempuan yang mengedik kat situ...

Bukan main syok jew katak tadi toinkk! toinkk! kat belakang dewan...habis budak perempuan mengelak...ada yang makin kedepan....ada plak yang kuar terus dari dewan...."Amboi,Encik Katak bukan main seronok lagi kau lompat sana-sini"

Lepas tu katak tu toinkk! toinkk! balik kuar dewan..adui...dia datang balik dah kat tempat dila and the geng..hampeh! betui katak ni....kiteorang dengan kaki yang telah siap sedia pi duksaf belakang sekali... *lebih selamat .......hehehe....dah tu sume budak perempuan yang duk kat saf depan luar dewan berdiri ar...nak siap sedia katakan...kui..kui...dila yang duk belakang terdengar bisikan seorang pengawas...*tidak dapat dikenalpasti form berapa....boleh plak cakap budak-budak ni tak hormat langsung ustaz kat depan yang nak baca yassin...aku yang dengar pun panas telinga..."Excuse me Cik Kak Ooooiiii,kami duk depan ni bukannya tak hormat ustaz yang nak baca yassin...but katak tu kat depan...kiteorang ni perempuan konfom lah geli dengan katak...kalau cik kak berani sangat...pi lah duk depan dekat dengan katak tu....

Ha....citenya habis apabila kami sume balik ke kelas semula...bukan main lega lagi...biarkan jew lah Prince Frog tu berkeliaran kat situ mencari princess yang lain yang sanggup kiss dia...tadi takde sorang pun sanggup..jangan kan nak kiss...napak katak pun dah jarakkan diri berinici-inici..kih..kih....

Moral Of The Story
Saya TAK takut katak.....anda bagaimana...hahaha

Tengs For Read

4 00 ♥LOVE♥:

shasha-ieyka said...

amboii , sempat agy mgate ak erk ..
haha . mmg rabun p0m ..kih3

Dieyla said...

hahaha....dah tu mg memang tak napak katak tu tadi...nasib baik dah tak gi cium mg..kalu tak..nahaslah

shasha-ieyka said...

hahaa , eeeeuuu kembe ak .. werkkk :D .lau jd prince ko xp0. hahahaha

Dieyla said...

hahaha..mmg tak tukar dah...hehehe