Cara Nak Gabungkan Picture Menjadi Menarik

Hey Peeps!
Oke cara edit picture yang dila nak ajar ni memang simple jew...tapi mungkin napak creative....cara mengedit pun senang jew...hanya menggunakan Photoscape jew...
contoh gambar yang dila nak ajar ialah :


so dila nak ajar korang camne nak gabungkan picture jadi camni...
Ikuti lah Tutorial nak jadikan picture camni :

1. Bukak Photoscape then pilih picture yang korang telah transparentkan untuk diputarkan....next tekan kat mana saya bulatkan tu...
*tekan gambar untuk perbesaran


2. Hasil nya akan jadi camni bile korang SAVE
*napakkan kedudukan nya berbeza

3. Then bukak balik Photoscape..Tekan




* Tekan bulatan merah dulu baru tekan bulatan kuning

* Hasil setelah dimasukkan gambar

4. Then pandai-pandailah korang edit picture korang mengikut kreativiti korang yew...
dan hasil dila edit.....ini dia....


So sekarang dah pandai edit gambarkan..ha..apa kata korang cuba nasib kat CONTEST NI
apa-apa pun...Selamat Mencuba Tau...











Tengs For Read

2 00 ♥LOVE♥:

taty nadiah said...

now i know. hihi. maseh

Dieyla said...

hehe...sama2 :)