My Result SPM!

Assalamualaikum and hello semua...
rasanya sudah sekian lama dila menyepikan diri tanpa blog ni berupdate...

dila sekarang busy dengan macam-macam kerja, lagi-lagi mama n abang dila baru jew terlibat dalam satu kemalangan..and now mama dila still tak boley berjalan lagi,masih dalam rawatan lagi..insyallah suatu hari nanti mama pasti akansembuh dan berjalan seperti dulu... AMIN....

okey! hari ni dila nak kongsikan dengan pembaca blogger semua mengenai result SPM dila yang dila terima kelmarin... Ya Allah tak dapat dila nak gambarkan perasaan sepanjang dila menunggu result..
pagi kelmarin,awal-awal lagi dila dah bangun..tp satu makanan pun dila tak ley nak telan..satu benda pun dila tak ley nak buat...nak bercakap?? lagi lah malas...
dalam fikiran dila hanya satu aja..apalah result yang bakal aku terima..apalah reaksi diri sendiri n parents dila..
Ya Allah..macam-macam dalam fikiran dila...

Dila n abah pergi sekolah jam 11.30 pg..sapai saja kat dewan sekolah..cikgu dah umumkan pelajar yang mendapat 10A dan 8A...after segala annoucement,nama dila mmg takde..so dila pun check dekat guru kelas dila..saat dila memegang result dila..Ya Allah hati ni makin kuat bergetar...makin kuat berdebar..dengan dimulai bismillah..dila perlahan-lahan bukak mata dila and Ya Allah..Alhamdulillah..Aku Bersyukur Ya Allah..aku memperolehi 5A...hampir 2,3 kali dila bilang A dalam slip tu..kot-kot tersalah tengop..tapi iye..itulah keputusan dila..itulah ganjaran dila selama 2 tahun dila berusaha...mungkin result tersebut bagi orang lain ia takde lah membanggakan sangat tapi bagi dila itu sudah cukup membuat dila tersenyum puas..puas dengan usaha dila sendiri..tanpa berlenggah walau sesaat dila terus cari abah dila..yew orang pertama yang dila bagi tau...Alhamdulillah abah turut berpuas hati dengan result dila..malah dia gembira sangat sebab dia tak pernah sangka dila boleh dapat result yang baik..sebelum ni,setiap kali exam besar macam UPSR dan PMR...result dila lah yang terteruk sekali tapi kali ni dila mampu..
mampu untuk membuktikan dila juga boleh buat yang terbaik..

Kemudian abah terus kol mama yang terlantar kat rumah..mama juga turut hepi dengan result dila..malah terlalu bangga dengan dila...

Ya Allah..terima kasih Ya Allah..kerana engkau telah memberikan mama satu kegembiraan ketika dia terlantar sakit sekarang...Aku bersyukur Ya Allah..kerana mama sekarang mampu tersenyum melihat kejayaan anak perempuan dia...

Kawan-kawan baik dila semua nya dapat result hampir sama dengan dila iaitu 5A...alhamdulillah mungkin itu berkat usaha kami berlima dalam mengulangkaji pelajaran..kita orang selalu buat discussion sama-sama..dan akhirnya..sama-sama berjaya...

Tamat sudah masalah debaran result..sekarang ni masalah lain plak yang timbul..apa lagi kalau bukan sebab penim nak pilih n amek kos apa...itu lah yang dila duk pikir hari-hari sekarang...dila adalah juga terfikir nak amek Fisioterapi,Mikrobiologi,Sains Komputer dan Teknologi Makanan...dan abang dila pun sokong dila amek kos tersebut...tapi dila still lagi duk survive setiap kos yang layak dila pohon...insyallah dila akan buat abah n mama bangga sekali lagi... :') 
Tengs For Read

8 00 ♥LOVE♥:

Hana Jalil said...

Wahhh tahniah

Nur Madihah said...

tahniah dear..
jom join. Syarat simple and hadiah menarik
http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/03/1-simple-giveaway-by-aa.html

Saidatul Nadia said...

Tahniah ! :D

Dieyla said...

@Hana Jalil tengs :)

Dieyla said...

@Nur Madihah tengs...insyallah jika dila ada masa :)

Dieyla said...

@Saidatul Nadia tenkiu :D

cik kiera said...

Alhamdulillah, tahniah sayang ... Berkat doa kamu juga :) akak pon turut gembira ^^

Dieyla said...

@cik kiera tengs kak kiera xD