Kenangan Lama

Assalamualaikum semua..rasanya dah lama dila menyepikan diri kan...sekarang dila sibuk dengan kerja kat tadika tu...tiap-tiap hari memang memenatkan tapi seronok...dan tak lama lagi dila akan meninggalkan tadika tersebut selepas result SPM di umumkan..lepas ni dila akan teruskan program dila untuk mengambil lesen motor dan kereta...memang sedih nak tinggalkan tadika tu..sebab dila dah anggap budak-budak kat sana macam adik-adik dila sendiri..dila terlalu sayangkan mereka..dila suka melayan kerenah dan ragam mereka semua....

Dila update blog hari ni,bukan semata-mata nak update pasal kerja tetapi dila nak luahkan segala perasaan dila pada hari ni...dari pagi tadi lagi..tetiba dila teringat akan seseorang...
seseorang yang pernah membahagiakan dila,seseorang yang pernah menjadi sebahagian daripada kehidupan dila,seseorang yang pernah melukakan hati dila dan seseorang yang pernah meninggalkan dila...
dia...Zal Hazmi...orang yang paling dila sayang walaupun dia hanya ex dila...
ternyata dila terlalu sayangkan dila lebih dari ex dila yang lain..
walaupun dia lah yang paling banyak melukakan hati dila dan cara dia meninggalkan dila adalah dengan cara paling kejam...tapi separuh jiwa dila masih lagi kat dia...

Hampir 2 tahun lebih,dia meninggalkan dila...dan sepanjang 2 tahun itu dila dah cuba untuk lupakan dila..
mungkin ada kalanya dila tak ingat kat dia..tapi ada kalanya dila rasa rindu kat dia..rindu dengan suara dia..rindu dengan joke yang dia buat...rindu dengan sikapnya yang caring...memang sepanjang kami couple dia tak pernah sekalipun buat hal...tapi di penghujung hubungan kami,rupa-rupanya selama kitaorang couple dia dah terlebih dahulu couple dengan orang lain..dan dia tinggalkan dila macam tu saja...hampir putus asa dila waktu tu..tapi dila bukan perempuan lemah..dila bangkit dari segala-galanya...just you all imagine,kami couple 1 tahun lebih tapi di tipu hidup-hidup oleh dia..dah la dia budak baik-baik..budak nerd plak tu...Ya Allah..memang dila tak ley nak cakap perasaan dila time tu...

And bila dila tanye kenapa dia buat dila macam tu..alasannya adalah sebab dia nak balas dendam kat dila..sebab sebelum kitaorang couple dia tunggu dila..tapi dila bagi answer kat dia lambat..so korang rasa alasan dia tu boleh pakai kew? memang tak kan..sebab dila tak buat hati dia terluka so kenapa macam tu sekali dia nak lukakan hati dila..dan luka yang dia tinggalkan tu masih lagi berbekas sehingga ke hari ni...kadang-kadang dila terseksa dengan perasaan ni...mungkin dila dah ikhlas maafkan dia..sebab tu perasaan marah dah tak timbul..hanya rindu jew yang mendalam kat dia...dila harap sangat dia akan berbahagia dengan pilihan dia tu..dila doakan yang terbaik buat dia..dila nak dia bahagia..mungkin dila tak ley bagi dia kebahagiaan sebagai mana perempuan tu beri..



Zal Hazmi..dila mintak maaf..dila nak Zal tahu..dila terima Zal bukan sebab Zal anak Dato or anak orang kaya..tapi dila terima Zal dulu sebab dila memang sayang kat Zal..dan sehingga ke hari perasaan sayang tu sukar dihakis...If one day, Zal betul-betul nikah dengan dia..izinkan dila untuk terus menyayangi Zal..sekurang-kurangnya sebagai seorang kawan baik Zal...dan Zal jaga lah dia dan perasaan dia baik-baik..jangan buat dia terluka macam Zal pernah buatkan dila.. :')

Tengs For Read

2 00 ♥LOVE♥:

Khalil Hashimie said...

Cabaran dan ujian adalah lumrah kehidupan. hehe. May you getting better and strong every step you taken for your life.

Dieyla said...

@Khalil Hashimie amin..insyallah..tengs for give me some support :)