Penghujung 2013,Hai 2014

Assalamualaikum and hello...

tetiba jew malam ni dila ada feel nak update sempena dengan "New Year"....
esok bermula lah kehidupan baru dila iaitu bukan lagi sebagai seorang pelajar sekolah...
yew dila mengaku,dila sedih...dila rindukan segala-galanya...dila tak dapat nak lupakan segalanya...
banyak kenangan pahit dan manis dila sepanjang tahun ni...
dan alhamdulillah dila dapat hadapi segala-galanya walaupun pun pahit....

paling pahit sekali adalah dila terpaksa berpisah dengan kawan-kawan dila,especially bestfriends dila sendiri "Ida"....



dila sayang dia sangat...korang tau...dila kenal dia waktu kami jadi classmates masa form 2 dulu,then sampailah tahun ni kami masih lagi bersama sebagai classmates and kawan baik...dulu dila seorang yang pemalas..segalanya nak suh orang lain tolong buatkan..homework selalu tak siap...result setiap kali exam memang teruk sangat sampai dila dapat rasakan cikgu tak suka dila...but Ida yang sedarkan dila...dila tau dia jadi murid kesayangan semua cikgu-cikgu sebab dia rajin and pandai...
Tapi Ida tak biarkan dila terkapai-kapai macam tu...setiap kata yang diucapkan oleh dia adalah semangat bagi dila untuk bangkit dari segalanya..Awal tahun 2013, dia dah sedarkan dila dari segala-galanya...dan ternyata dila "tak bodoh" macam yang dila selalu sangkakan...Setiap benda berkaitan study,pasti dila nak lakukan yang terbaik,kalau boleh nak tandingi Ida..Kalau boleh dila nak tarik balik perhatian cikgu kat dila...dan Alhamdulillah dila berjaya mengubah keadaan itu...Tenkiu kawan sebab, awak dah buat saya sedar dari terus hanyut..

Dila juga rindukan geng-geng dila...walaupun kitaorang baru kenal rapat tahun lepas*2012 but dila sayangkan diorang semua..diorang selalu bantu dila...diorang selalu disisi dila saat suka dan duka...mungkin kadang-kadang kami bergaduh sebab salah faham tapi itu hanyalah sementara..kami tak boleh dipisahkan..kemana jew pergi kitaorang selalu bersama....


Korang tau tak..kalau sekolah, satu kelas gelarkan kami "Geng Study"...tahun ni memang kitaorang memang kuat bertungkus lumus study sampaikan dapat gelaran tu..HaHa...tapi walaupun gitu.. kitaorang bukan "nerd"...gelak kuat sepanjang masa juga...main-main juga...banyak sangat kenangan dengan diorang semua..last kitaorang jupe pada 6/11/2013....*jamuan kelas
tu pun sebab masing-masing busy sapai tak sempat nak jupe.. :'(






Pada tarikh tu lah kali terkahir dila dengar suara mereka,gelak tawa mereka...lepas pada tu dila takde lagi tempat nak "mengedik",ketawa,kongsi cerita dan menangis..diorang adalah kawan yang memang dila takkan lupakan sampai bila-bila..betul lah ape yang abang dan akak dila cakap..kenangan waktu sekolah adalah kenangan paling best and berharga...tak dapat lagi kita nak rasai lepas ni...miss you kawan :')

Bila cakap pasal 2013,terus dila teringat seseorang yang pernah bertakhta di hati dila dari dila Form 3 lagi..."Shahrul Hafiz"....itulah insan yang pernah membahagiakan dila..yang pernah berada di hati dila..yang pernah mendengar segala keluhan dila..yang pernah melayan segala kerenah dila...yang pernah buat dila menangis...yang banyak kali melukai hati dila...setelah hampir 3 Tahun kami bersama,akhirnya hubungan kami terputus...Yew, dila mengaku...sampai sekarang dila masih teringatkan dia..masih rindukan dia..masih sayangkan dila...dia orang yang lama bertakhta dalam hati dila..tapi mungkin itu bukan jodoh untuk dila..dan Alhamdulillah,walaupun kami dah takde hubungan dila tak pernah menangis atau meraung hanya kerana itu...mungkin kadang-kadang pilu dan sedih itu ada juga hadir...but I'm still fine...

Dila harap pembukaan 2014 ni,dila nak mulakan segala-galanya yang baru...apa saja yang dah berlaku sepanjang 2013 ada kenangan dan pengajaran buat dila...yang pasti hati dila tak rasa nak bukak kat sape-sape...dila just jalani hidup dila macam dulu..sebelum dila kenal dengan dia...
Akhir kata dari dila..."Selamat Tahun Baru 2014 kepada semua Blogger-Blogger" :)




Tengs For Read

1 00 ♥LOVE♥:

aien hermionie said...

hai.. selamat tahun baru..blogwalking here.. jom join GA terbaru dari aien..
mine calendar yang cute menanti anda.. syarat pown tak banyak.. jom lar join..
Mini Calendar Giveaway by aienhermionie.com