SPM Victims

Hey Semua!

Entry kali ni, dila nak luahkan perasaan yang terbuku di hati dila...
okey semalam,ketika dila sedang termenung mengenangkan nasib kehidupan dila...
tup-tup dila terasa ketakutan...takut sangat-sangat lah...

Do you what I'm thinking...I just think about "SPM"...I feel so....afraid...rasa macam tak ready lagi untuk menghadapi medan peperangan...dila juga rasa macam tak caye jew yang next year dila dah 17y/o..
OMG!....aku dah makin tua..makin berumur..but perangai aku still tak matang-matang lagi...still lagi dengan otak "kanak-kanak ribena"....I must do something...I must change be a matured person..takkanlah aku nak bawa perangai budak-budak ni masuk tahun 2013..no way OKe!

Okey! berbalik semula pasal "SPM"...aaarrrghh..memang tak habis pikir lah kan..so semalam dila dah pikir-pikirkan...dila akan buatkan satu jadual belajar..and jadual belajar ni simple jew..dalam seminggu dila akan peruntukan masa "2 jam" sehari untuk membuat satu pelajaran yang dila akan ulangkaji...but kalau weekend..dila akan peruntukan masa "4 jam" untuk membuat dua pelajaran yang akan diulangkaji...so cukuplah..dila amek "10 subjek"..and maknanya jumaat and sabtu dila akan belajar empat matapelajaran...nasib baik jugak holiday kali ni,dila study jugak bab-bab form 4..so dila rasa dila mampu lah untuk cover segala bab dalam form 4 and form 5..insyallah...

Before this,dila study subjek "Sejarah","Agama" and "Bio" dengan cara menghafal..and bila dila fikir-fikirkan kembali.."cara menghafal" tak banyak membantu..and dila yakin cara dengan membuat banyak latihan adalah cara yang paling berkesan..sebab kalau kite buat banyak-banyak latihan..kite pasti akan jumpa banyak kali soalan yang hampir sama..betul tak?
So,dila amek keputusan untuk tukar cara dila belajar..dila akan pergi ke bookstore ang borong buku latihan form 4 and form 5...

dan kali ni semangat dila semakin berkobar-kobar bila tengop cousin dila dapat "7A 1C" dalam PMR..sape sangka dia dapat result macam tu...sebelum ni result dia lebih kurang jew dengan dila..but PMR he got the best result..congrate to my cuzzy.. :)

Now dila single..so SPM lah buah hati baru dila.. ãƒ„

SPM Girlfriend's..hehehe  ãƒ„





Tengs For Read

0 00 ♥LOVE♥: