Banjir Di Rumah

Hai semua....
dah lama kan dila tak update blog ni....busy sikit dengan kerja mengedit blog dan juga kerja mengedit gambar..dila adalah amek sikit-sikit tempahan..

Okey! berbalik kepada tajuk entri kali ni...for you all information, rumah dila banjir pada 23.12.2012..HaHa..tapi sekarang baru nak updated..walau pun cerita ni dah basi,dila tetap mau citerkan..lagi pun di Kelantan,Terengganu and Kuantan keadaan banjir still lagi sama-sama..
tapi rumah dila ni bukan banjir disebabkan kenaikkan air sungai..rumah dila banjir disebabkan air hujan memenuhi kawasan rumah..sebab rumah dila ni kawasan yang rendah..banjir pun tak dalam sangat..setakat lutut dila jew lah..

tapi korang..yang lucunya..malam tu sebelum kiteorang tahu rumah kiteorang dah banjir..mama dila lah yang macam cacing kepanasan..tak dapat nak tidur katakan sebab hujan lebat so dia risau banjir...and first sekali dia kejutkan abah dila but abah but dunno jew..terus tido adalah..then mama pergi terjah bilik anak perempuannya..kebetulan belum tido lagi..HaHa...so mama suh kiteorang check luar umah..
Ya Ampun...dah banjir lah..penuh air kat kawasan rumah ni..mama dila pun terus lah kejutkan abah..bergegas lah abah bangun..orang terakhir ialah gerakkan abang dila yang baru jew nak tido..so pity..
dan bermula lah disitu episod kami bermain air banjir kat kawasan rumah pada pukul 2 pagi..HaHa..

abang and adik dila alihkan kereta ke tempat yang lebih tinggi dulu..
kang rosak plak benda ni..tak jalan lah kiteorang esok..

Antara kawasan rumah dila yang dilanda banjir..

Taman bunga abah,berdekatan dengan telaga lama.. :p



Jalan keluar dari kawasan rumah dila

Rumah dila lah tu...

Belakang rumah dila..tak dalam pun yang ni..

Berdekatan dengan pintu pagar..kat sini sumpah memang dalam..

Skuad Ronda Banjir :

Abah and abang..otw ke pintu pagar...

Adik mau ikut sekali ^^

Ooo..Yeah! banjir der...sejuk.. >,<

Okey! malas nak upload dah..yang penting..mmg best walaupun setakat celup-celup kaki jew..okey lah tu...daripada korang...ada kew ley rasa camni..dila, every year akan rasa suasana ni..okey!















Tengs For Read

6 00 ♥LOVE♥:

sHaRiNa eLyaNa said...

smoga cpt surut ya

Dieyla said...

@sHaRiNa eLyaNa
Tengs sharina :p

Rozita abd rahman said...

rumah akak pun banjir gak...

salam kenal,

meh join GA saya pulak kat sini...

http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2012/12/contest-cerita-ita-genap-5-tahun.html

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Hanya mereka yang berani gagal dapat meraih keberhasilan
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

Dieyla said...

@Rozita abd rahman

hehe..sama lah..
owh contest..nnti dila join..
tengs sebab invited :)

Dieyla said...

@outbound malang
okey tengs :)