Blog "2013"

Hey peeps!
apa kabor semua?
tengop tajuk atas...haaa..blog 2013..pe kebenda tu?

Okey! guys actually kali ni dila nak story mory pasal wajah baru blog dila..HaHa..
buat suspens jew kan bile baca tajuk kat atas tu... :)
oleh kerana 2 hari lagi Tahun Baru iaitu Tahun 2013 akan menjelma..so,dila dengan
sepenuh tenaga dila try perbaharukan wajah Blog Budax DieyLa...kali ni dila make up blog ni dengan bersungguh-sungguh sekali...satu malam tak tido semata-mata nak ciapkan make up blog ni..HeHe..

Kalau dulu,"Blog Budax DieyLa" bertemakan kaler "pink"*may favorite kaler


and now sempena nak masuk 2013 ni,dila designed blog dila bertemakan "Light Blue"
antara yang berubahnya ialah :

Ha! ini dia "header" terbaru di blog dila..dila buat sendiri..kali ni dila just buat header yang simple jew..and dila masukkan tema "Light Blue" dalam header...eh! korang jangan cakap yang dila tak transparent kan header...yang belakang header tu adalah background blog dila..dila turut menggunakan kaler "Light Blue" tapi kali takde corak-corak pada bakground.just kosong macam tu jew...

ni dia..cantik tak? kalau sebelum ni dila buat navigation yang gerak-gerak tapi kali ni dila designed nya menjadi simple..hanya disusun pada atas tu jew..dan sudah semestinya kaler "Light Blue" yang dila kenakan... and post tittle still lagi macam dulu,cuma dila tukar kaler jew..sebabnya dila suka sangat style post tittle yang cmni...manakala kat sidebar plak..takde perubahan sangat..dila tukar kesemua nya menjadi "Light Blue" and icon cute dila gantikan yang baru dan lebih comel lagi..gambar dila pun dila perbaharui juga..

Beralih pula kepada button follow and dashboard...yang ni pun dila tukar kepada yang yang lebih simple jew..napak relax jew kan?


Kalau dulu dila pakai shoutbox jew...but now dila tukar kepada cbox plak sebab napak ramai yang pakai cbox lah waktu dila blogwalking...and dila pun dah updated kan smilies..so ada yang comel-comel semuanya..

Before
After     
yang ni plak..blockquote..dila tukar kaler and gambar dalam blockquote..tu jew..asalkan kaler blue..oke lah tu...

Sebelum ni blog dila takde pun benda alah ni..tapi kali ni dila letakkan..biar napak profesional sikit..
HaHa :)

Okey itu lah kesemua wajah baru blog dila...dila nak ucapka  tQ kepada semua tutorial yang dila gunakan...antaranya ialah Kak Lyssa,Adik Faqihah Husni,Kak Miraa Hussin and Nabila Medan
Tengs For Read

2 00 ♥LOVE♥: