Tuto And Tips : Easy To Wear Shawl

Hey girls!

Kali ni...buat pertama kalinya dila..buat entri about "Shawl"..
Okey! actually dah lama dila nak merapu tentang hal ni..but selalu tak menjadi...
coz "Malas"..hahaha...

But now dila tengah rajin...Okey! dalam entri ni dila akan bagi sikit tutorial untuk memakai shawl
dengan mudah jew...dan dila juga akan bagi tips mengenainya...
dila tau korang semua pasti dah pernah lihat tutorial pemakaian shawl yang dila nak ajarkan ni..
tapi dila tetap gak nak ajar..hehehe...sebab ianya easy like ABC...

Tutorial : Loose Style

Step 1 :
Amek shawl yang korang nak pakai...dila just pakai shawl biase jew...
then korang divided kan shawl korang menjadi satu pendek..dan satu lagi panjang...

Step 2 :
Pinkan shawl korang kat bawah dagu yew..then korang amek bahagian panjang...dan amek yang 
belakang tu bawa ke depan...er! kalau tak paham tengop diagram kat bawah yew =)

Step 3 :
Setelah korang bawakan bahagian belakang shawl ke depan seperti diagram di atas..korang
tarik bahagian tersebut dan naikkan ke atas kepala korang...but must remember...jangan tarik sampai
ketat...korang longgarkan sedikit..kalau boleh tarik sikit jew..baru lah jadi loose style....

Step 4 :
Korang tengop diagram atas..Oke! tarik bahagian pendek shawl tu..then pinkan 
seperti diagram di bawah ni...


Step 5 : Oke done!...sekarang pi amek kamera korang..then CLICK!

Caption : Hi! awak...hari ni kita pakai shawl loose style...

Tips :

1. Tuto ni mybe tak menjadi pada shawl jenis yang kain terlalu tebal like "Pashmina" and kain yang terlalu licin like "Satin".....just guna shawl biase seperti dila pakai kat atas...
See this..dila pakai brand >Arisha< ....
It's really cheap dan berpatutan...just RM3 for one shawl..
Material kain juga berkualiti..dan selesa di pakai....Believe it Oke!

2. Setelah siap pakai..jangan lupa untuk pinkan di atas kepala...nnti kot-kot shawl tu terjatuh....Oke!

Oke setakat itu sahaja...jumpa lagi....daaaa... =)











Tengs For Read

2 00 ♥LOVE♥:

eimah siti said...

nice...thanks for sharing..=)

Dieyla said...

welcome =)...
thnx for reading..