Result UPSR


Assalamualaikum....

waa hari ni merupakan hari keluarnya result UPSR bagi adik-adik darjah 6...
tahniah kat adik-adik semua atas usaha adik-adik... *clap

Yang tak berjaya collect banyak A tu jangan sedih-sedih oke....UPSR ni belum lagi penamat bagi adik-adik...it's just like training...tak semestinya tak dapat collect A dalam UPSR adik-adik tak pandai...uish itu salah tu...so jangan give up ok...
nanti banyak lagi exam-exam besar yang korang akan tempuhi....

Citer pasal UPSR ni teringat pulak dila masa kat sekolah rendah dulu...hari dimana result UPSR keluar...sebelum result keluar tu bukan main seram sejuk je badan ni..dengan perasaan yang tak tentu arah....tapi after dapat result tu..bukan main lagi dila buat wayang kat situ..menangis teresak-esak sebab tak dapat collect banyak A,hanya mampu collect 2A jew..kawan-kawan lain bukan main lagi naik pentas dengan parents...
Time nak bagitau kat mama tu..adui bukan mai berdebor lagi...abah pulak bila dapat tahu dila just dapat collect 2A je..bukan main merajuk lagi dengan anak perempuan dia ni..tak mau cakap pun..
memang lah sedih time tu..ye lah abah kecewa sebab anak yang dia harapkan ni dapat collect A banyak tu je...
dan sehari suntuk tu laa dila dengar je apa saja orang nak cakap pasal result UPSR dila yang teruk tu...but abang ngah saya..satu-satunya orang yang support saya...dia bagi kata-kata peransang..*dia UPSR staright A

Sejak daripada itu...bile dila dah naik form1 dila belajar sungguh-sungguh..nak buat abah bangga dengan dila...nak buat abah rasa yang anak dia ni boleh diharapkan...and alhamdulillah result SPM dila membanggakan...orang pertama yang dila cari lepas amek result adalah abah..abah bangga dengan dila...saat tu abah peluk dila..gosok-gosok bahu dila..Ya Allah...sebak rasa time tu sebab dila berjaya cover kesilapan dila time UPSR dulu...dan alhamdulillah sekarang dila dapat belajar kat UITM..orang pertama yang dila bagitahu berita gembira ni adalah abah...lepas je tahu dila dapat jadi Mahasiswi bukan main lagi abah..sentiasa tersenyum..senang hati...alhamdulillah...



So adik-adik yang tak dapat A sekalipun jangan pernah give up ok....ini bukan lagi penamat bagi korang..jauh lagi perjalanan korang..banyak benda lagi korang kena pelajari..tapi bile dah dapat result camni time UPSR takkan adik-adik nak ulangi lagi kesilapan tu? So belajar sungguh-sungguh dik...insyallah kejayaan pasti ditangan adik-adik... :)

Tengs For Read

2 00 ♥LOVE♥:

Mad Parihh said...

singgah sini :)

http://www.blogparihh.com/

Najib Ariyan said...

tahniah kepada yg berjaya...