Kisah Aku Sorang Jew Failed :'(

Hey Fellow!



Apa khabar semua....lama dah dila tak ON blog kan...fb pun dah lama dila tak On9...busy sesangat kekawan...yew lah cuti sekolah ni dila pi jejalan nga kekawan dila n famili dila..sweet moment tau...
dah tu sekarang ni baru jew bukak sekolah..cikgu dah bagi macam-macam kerja..bertimbun-timbun auw....

Oke! dila hari ni nak story mory ckit pasal dila...citer nya adalah kisah yang berlaku hari ni jew baru..kat sekolah...tak dapat dila nak gambarkan camne perasaan dila...so dila nak kongsi dengan korang semua lah...dengan blog...

Sebelum cuti hari tu...exam  mid-year...and sekarang lepas cuti..of coz lah keluar result exam..dan semua result yang dila dapat agak mengecewakan(sangat mengecewakan)....dan hari ni dila dapat tau...dah 2 subjek dila failed!....frust tonggeng-tonggeng dila bila tau...subjek yang dila failed tu adalah FIZIK and +MATH...

Oke! dila tau pasti ada yang kat luar sana dah mula cakap-cakap yang dila ni BO***???
Okelah...tapi dila bukan BO***...cuma dila kurang cerdik..atau kurang pandai jew...adui! korang jangan 
plak ingat dila tak study auw....dila dah study sungguh-sungguh hari tu...sapaikan ON9 pun dah kurang...dila mengaku sendiri yang dila ni kurang sikit subjek-subjek mengira ni..memang dari dulu lagi dila kurang kalau pasal kira-kira...tapi kan yang paling menyedihkan...dila sorang jew yang dalam kelas tu failed FIZIK..
cuba korang bayangkan macam mana perasaan dila pada waktu tu...cikgu fizik suh plak dila berdiri..dan pandang sorang-sorang muka kawan dila dalam kelas tu..lelaki n perempuan...then cikgu suh dila tengop balik muka dia...pastu dia tanya dila..."tak malu ke awk sorang jew yang gagal?"

Ya, Allah..bile jew pertanyaan tu yang terpancul keluar dari mulut cikgu...hati dila jadi sebak tau..sumpah memang dila malu sesangat!...dila tak jawab pertanyaaan cikgu..dila just senyap and pandang lantai...dila memang dah nak nangis waktu tu...memang cikgu dila tak garang..dia tak marah failed...dia akan cuba gak sedaya upaya untuk baiki anak murid dia..tapi dila sebak sebab dila malu nga kekawan...mmg ada lg yang dila cakap kat dila...dila just senyum-senyum jew...ley plak dia cakap.."senyum menawan tapi gagal..rugi lah...lain kali wat molek sikit"...Senyum menawan..adui..cikgu ni..tadi duk cakap pasal result sapai aku pun nak nangis..sekarang cakap senyum menawan pulak..wat aku berangin jew tetiba..yew lah...perasaan lah jadinya..hahaha...

Oke! disebabkan kali ni result teruk gila-gila...dila dah susun stratergi untuk belajar...lagi pun..mybe ini kali terakhir dila dapat ON9 kot..dila dah suh abg dila bawak lappy ni main jauh-jauh..dila nak study auw...dila ley hidup lah tanpa lappy..tapi dila tak ley hidup kalau result dia teruk giler camtu...lagipun sekarang..dila dah ley jarang-jarang ON9...dila dah dapat biasakan hidup tanpa lappy...So apa-apa pun..dila harap exam yang akan datang... dila pun ley dapatkan result yang lebih the boom,lebih gempak...lebih mantap...dila akan berusaha dapatkannya...K,lah..dila dah nak pi sambung wat keje sekolah plak..apa-apa pun...dila akan cuba usaha..doakan dila tau... ;)

teringat lagi cikgu cakap..senyuman menawan :)
hahaha..dah lupakan jew lah yew...


Tengs For Read

3 00 ♥LOVE♥:

fiqah hamed said...

tak per diela..fiqah pun fail add math and cikgu kata fail add math tuh perkara biasa dah..cuma mula-mula jew kita terasa..

Dieyla said...

@ fiqah hamed : tu lah kan...tak pew...dila akan gandakan lagi usaha...untuk dapat yang terbaek..:)

Dieyla said...

@ fiqah hamed : tu lah kan...tak pew...dila akan gandakan lagi usaha...untuk dapat yang terbaek..:)