Holiday


Yeah ini throwback citer semalam.Pada awalnya dila and other family member hanya gurau-gurau je nak gi holiday kononnya.Yang paling terexcited sekali uncle dila lah.Wa bukan main lagi dia bagi macam-macam cadangan and planning.Tak sedar ke uncle yang aunty sekarang ni mengandungkan anak sulung untuk dia.Kembar pulak tu..aish..cik suami pun..HaHa.

So,setelah dengan macam-macam planning last-last sekali kiteorang plan pergi picnic kat pantai sambil BBQ seafood.Yeah! my favorite seafood...







Cute-cute je udang,sotong dengan ketam ni...eeee..geram rasa nak makan sekali lagi..semua seafood ni memang fresh-fresh semuanya,beli sahaja di tepi jalan berdekatan dengan pantai,then sampai pantai terus BBQ..wa memang best dapat makan...yang paling best dila makan semalam,ada satu jenis udang yang besar sangat.First time dila makan udang sebesar tu.Korang kenal tak dengan udang ketak? tak kenal?
ok,tengop pada pinggang pertama tu.Diantara udang-udang yang kecil tu ada seekor tu yang besar kan? haaa itu lah udang ketak.
Dari luar memang keras sangat kulit dia,rasa nak tercabut gigi ni...tapi bile dah terbuka kulit keras dia tu..tereluar lah isi dia yang putih gebu-gebu gitu...waaa memang lencun habis air liur ni.Memang sedap sangat isi dia... :p

Dah kenyang-kenyang makan. So let's take a selfie.







Sebagai penutup entri





Bagi sesiapa yang datang Kelantan tu jangan lupa melawat pantai-pantai kat Kelantan.Sumpah memang cantik ok.Yang dila pergi ni namanya Pantai Kandis.Kat sini memang cantik sangat.Kat sini nak mancing pun best,boley dapat ikan besar-besar.Time mandi pantai best lagi sebab pantai kat sini memang landai giler.Dila kalau sapai kat  tengah laut pun baru setakat pinggang je.Tak tenggelam lagi.

Nota kaki : Bagi sesiapa yang sertai Segmen dila tu "Segmen I Follow U By Blog Dieyla",if dila ada lagi tak follow korang dila minta maaf.Line internet slow sekarang ni so nanti bile internet dah update dila follow korang eh? Bagi yang nak join segmen ni.Tekan Sini

Tengs For Read

0 00 ♥LOVE♥: