Apa yang akan saya buat dengan duit,sekiranya saya kaya!

Hey Semua Blogger yang comel and comot-comot..hehehe..
sekian lama dila menyepi,tak update langsung berita dalam blog ni kan?!
dan nampaknya blog dila dah kurang pengunjungnya disebabkan dila
tak update blog ni.. :'(

Oke! baca title kat atas pun dah pelik kan..panjang semacam..Oke! dila bukan nak becerita pasal
duit or angan-angan dila oke..tp title di atas ni ada kaitan dengan EXAM BI yang dila jawab hari ni...essay tau! first-first bukak paper tu..fuhh! memang soalan semuanya mudah-mudah jew..bak kata adik dila.."macam kacang hijau jew" HaHa!
so dila pun pilih lah soalan n0 4 iaitu "what will you do with your money,if u are rich?" HaHa...dalam otak dila memang dah berangan macam-macam dah..ciap berangan nak tidur atas duit,mandi dengan duit,makan dengan duit,bercinta dengan duit..(just kidding)!

so dila pun mula lah rangka-rangka essay dila...fuhhh! benda pertama yang dila terlintas ialah nak beli satu biji rumah bunglow yang besar giler dengan sebiji kereta besar,BMW,kononnya...then dila berangan to buy a beautiful dress that cost almost a thousand dollars...konon-kononnya..pastu nak beli brand iphone yang terbaru sekali...nak continue study at oversea lah...macam-macam lah,...sapai pasal married pun dila tulis jugak..kononnya nak buat majlis reception kat hotel 5 star lah..HaHa! memang kuat berangan...
tak lupa jugak..dila tulis yang dila nak travel around the world dengan bestie dila..yang kelakarnya..dila pilih nak melancong ke Paris terlebih dahulu sebab dila nak shopping habis-habisan kat sana..tak kisah walaupun habis bermillion-million dollars...ciap tulis lagi kesemua nama barang-barang branded..nampak sangat giler shopping...

Oke! mesti ada yang fikir dila nak mewahkan diri dila jew kan..No! No! dila tetap jugak ingatkan famili dila..dila berangan nak bawak mama dengan abah pergi Mekah,samada buat umrah atau haji..pastu nak belikan mama dengan abah sebiji rumah bunglow yang besar..kereta tak nak bagi..sebab mama dan abah dah ada kereta cantik..hehehe :)
and dila juga berangan lah nak bukak klinik sendiri lah..nak bukak bakery lah...kongsi dengan akak dila lah kononnya..and nak letak nama bakery tu "Cake Chocolate's MaMa"..sebabnya kesemua resepi kek datang daripada mama.. :)

Actually banyak benda lagi yang dila karang...tapi dila malas dah nak citer balik dalam ni..hehehe..setakat ini sahaja lah coretan daripada dila... :D

#before exam tadi :)


Tengs For Read