2012 Giveaway by IraArina & Izzahlt

Press Banner To Join

Hadiah yang ditawarkan :
  • 2x  RM15 - 2Pemenang (TOP REFFERAL!)
  • 1x Mug Comel- 1Pemenang
  • 1x Novel, 1x Buku Berunsur Islamik - 2Pemenang
  • 3x Tudung Bawal English Roses - 3Pemenang
  • 1x Felt Craft - 1Pemenang
  • 3x Tudung Bawal Printed Efa, 3x Keronsang - 3Pemenang
  • 1x Tumbler - 1Pemenang
  • 1x Purse - 1Pemenang
  • 3x Ebook Resepi - 3Pemenang
  • 2x Colourful Handsocks - 2Pemenang
  • 1x Free Membership For 1Year - 1Pemenang
  • 1x TopUp RM10 - 1Pemenang
  • 1x TopUp RM10 - 1Pemenang
  • 2x TopUp RM5 - 2Pemenang
  • 2x TopUp RM5 - 2Pemenang

Tag :



  1. http://nuratiqahnajihah.blogspot.com
  2. http://treasurelicious.blogspot.com
  3. http://liyaabloggies.blogspot.com
  4. http://hazirahhawamuslim.blogspot.com
  5. http://greennyworldland.blogspot.com
  6. http://www.airunnysa.blogspot.com
  7. http://aidadamiastory.blogspot.com
  8. http://qystiena.blogspot.com
  9. http://sayamenangcontest.blogspot.com
  10. http://missgreenstory.blogspot.com
  11. http://sakinaalia.blogspot.com
  12. http://nasrizfardisza.blogspot.com
  13. http://violetulip93.blogspot.com
  14. http://myfakesmiling.blogspot.com
  15. http://myownstyleworld.blogspot.com
  16. http://diarybersepahku.blogspot.com
  17. http://missyanaa.blogspot.com
  18. http://azfiraforever.blogspot.com
  19. http://fqaakmal.blogspot.com
  20. http://yayaohhleealoyy.blogspot.com
  21. http://www.mohdnoorshawal.com
  22. http://epiloginfluenzacinta.blogspot.com
  23. http://rafflesia313.blogspot.com
  24. http://cikruruahiru.blogspot.com
  25. http://kcunstory.blogspot.com
  26. http://kemonlamakcikeikynok.blogspot.com
  27. http://wejustfriends.blogspot.com
  28. http://merepekgila.blogspot.com
  29. http://diarionlinenurul.blogspot.com
  30. http://budakpeliksstory.blogspot.com
  31. http://misschillax.blogspot.com
  32. http://blogprincessshin.blogspot.com
  33. http://bisikansekepinghati.blogspot.com
  34. http://bukunotaiman.blogspot.com
  35. http://iyzasecret.blogspot.com
  36. http://ardininurain.blogspot.com
  37. http://letsmeshowupyoursmile.blogspot.com
  38. http://storyofmine1323.blogspot.com
  39. http://rahsia-pelangi.blogspot.com
  40. http://anereodacandid.blogspot.com
  41. http://cartahatysaya.blogspot.com
  42. http://hanisanys.blogspot.com

Tengs For Read

segmen siapa paling jujur

Sapa Jujur Click Banner

Soalan Dari Segmen ni :
  1. apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang :
  2. pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar :
  3. pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan :
  4. bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa :
  5. mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you :
  6. berapa berat badan you sekarang :
  7. ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa :
  8. matapelajaran paling k.o masa sekolah :
  9. adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan :
  10. orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) :
  11. you pertama kali couple masa umur berapa :
  12. berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila :
  13. last you putus sebab apa :
  14. adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa :
  15. bila dok sorang sorang , ape mesti you buat :
  16. keputusan upsr you :
  17. you nak kawen masa umur berapa dan kenapa :
  18. you selalu berangan tentang ape :
  19. perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you :
  20. perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you :
  21. blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia :
  22. sesuatu yang you tak suka bila blogwalking :
  23. mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook :
  24. you selalu bangun tidur pukul berapa :
  25. kritikan terhadap blog saya :

Jawapan Daripada Dila :

  1. Konfom dila akan terjerit,terpekik-pekik sambil mata terbeliak keluar...dan pastinya tangan dila ni akan gatai-gatai pi tampar lengan budak tu...giler tak marah..baju yang dila sayang uh...tak kira dah budak tu adik dila ke tak adik dila kew..kalau dah marah memang marah..
  2. Kentut kuat depan orang?! erm...(angguk perlahan-lahan)...pernah sekali tu terkentut masa tengah santai-santai dengan famili members..bile dah kuar tu,dila terus buat-buat dek jew...then 60 saat kemudian,konfom salah seorang akan tanya "Sape kentut busuk ni?",dila tak ngaku tapi dila pi tuduh orang lain..adik dila selalunya yang jadi mangsa :)
  3. Dah banyak kali kantoi korek hidung depan adik..hahaha..apa lagi..adik dila pun perli lah "yerk! kakak korek hidung,tak mau dh duk tepi kakak" dah tu batai gelak adik dila -_-
  4. Kali terakhir yew..Chop! mau fikir kojap..ha..dah ingat balik...bulan 10 tahun ni..dila menangis saat dapat berita tentang kawan dila aka ex classmates dila dan juga selaku bf kawan baik dila excident...korang tau saat tu nyawa dia bagaikan telur di hujung tanduk and nyawa-nyawa ikan dah..dia koma selama 3 hari..yang menyebabkan dila menangis habis-habisan kerana dila tak dapat melawat dila..hari yang ketiga tu baru dila berpeluang untuk berjumpa dengan dia..subhanallah..teruk sangat keadaan dia..
  5. Dila ni chubby...so konfom lah orang ejek dila dengan panggilan debab..Oke fine..debab kan comel :)
  6. hahaha..actually malu nak bagi tau..tapi sebab owner paksa suh jujur,so dila jujur lah..50+14=??
  7. Dila akan pergi amek lappy,on kan lappy,masukkan pendrive,bukak folders games,bukak game fighting...and FIGHTS!!
  8. Addmath...selalu jew failed..kadang-kadang dapat 8, kadang-kadang dapat 12,kadang-kadang dapat 18...fed up betul..Addmath..kosong..kosong..
  9. pernah..last year punye kes...ada sorang budak ni dia tak puas hati betul dengan dila..dulu kiteorang pernah jadi classmates masa form 1..and masa form1 tu kiteorang kelas yang kelima..then masa form 1 tu dila belajar sungguh-sungguh supaya dapat naik kelas..dan alhamdulillah usaha dila membuahkan hasil..tapi budak ni plak tak puas hati...katanya sejak dila naik kelas,dila ni sombong and berlagak..Ama..Apa...bile masa pulak dila sombong..time dila senyum dia wat derk jew..panas betul..then one day tu masa kiteorang dah masuk form3..dia ada wat masalah dengan BFF dila..alahai..tup-tup nama dila juga dia seret sekali..bukan main lancang lagi mulut dia waktu tu mengutuk,mengata dan segala meng lah yang sewaktu dengannya..Ha! geng-geng dila apa lagi..kasi ajar sikit budak tu..perang mulut lah meletus..macam-macam jenis bom mulut ada..yang sana made in Japan,yang sana made in China,yang sana made in Korea...tup-tup cikgu disiplin yang datang..then sama-samalah bertapa dalam bilik disiplin semua sambil dengan cikgu disiplin berceramah..padan muka semua!
  10. Masa darjah 4...waktu tu dila baru jew bertukar masuk sekolah baru..tup-tup terjatuh hati pulak pada Mr. A..dila selalu stalker dia..dila stalker dia sapai lah dila form 1..
  11. Dila start couple masa form 1..masa tu dah akhir tahun dan waktu tu jugak dila berhenti stalker budak pertama yang dila jatuh hati (dalam soalan 10)....dila couple budak yang satu kelas dengan dila juga..cinta monyet jew..tak sapai 5 bulan dah putus..
  12. Sekarang lah yang paling lama sekali dila couple.. 1 Years 9 Month 5 days 4 hours (waktu dila menaip ni)
  13. Last putus...masa bulan Januari last years..sebab..dila tak pasti jugak..meh dila ceritakan..dila kenal ex dila ni masa dila berumur 14 tahun and masa tu dila couple dengan orang lain lagi...dia ni merupakan secret admire dila..dia dah pernah ajak dila couple tapi dila tolak sebab dila couple dengan orang lain...so we decide to just be a good friend..then 3 bulan lepas tu dila clash..so dia masuk jarum balik..first tu dila tak terima lagi..second pun tak terima lagi...tapi masuk third dila terima dia..kami couple hampir 1 years..tapi tak sapai jugak..hanya 8 bulan jew..dila dapat tahu yang dia ada GF lain..dan dia dah couple dengan perempuan tu sebelum dia couple dgn dila..so bila dila desak tanya dia kenapa dia buat dila macam ni..dia cakap dia nak balas dendam kat dila sebab pernah tolak dia dulu....so dila tak tau salah siapa kat sini..  
  14. Pernah...waktu dila tak dapat keputusan yang membanggakan masa PMR dulu..dan dila akan tebus semua tu nanti SPM..
  15. bile duk sorang-sorang dila suka cakap sorang-sorang..hahaha..actually dila berkhayal tapi ntah camne mulut ni automatik akan bercakap juga..so jadi lah cakap sorang-sorang...
  16. alahai nak tau jugak keputusan UPSR..macam nak isi borang kemasukkan sekolah berasrama penuh plak..dila tak pandai..cukup-cukup makan jew.. 2A 3B
  17. Nak kawen waktu umo 26 sebab BF dila cakap nak kawen dengan dila waktu dia umo 28 tahun...sekarang ni dia tengah usaha kumpul duit..and dila pula tengah usaha untuk belajar sungguh-sungguh..bantu dia kumpul duit kawen..hehehe...just perancangan tapi tuhan yang menentukan..
  18. dila selalu berangan yang dila ni merupakan seorang pereka fesyen busana muslimah yang tersohor..kadang-kadang tu berangan juga yang dila tauke kat restaurant-restaurant yang terkemuka :)
  19. Cuai...dila ni terlalu cuai..lepas tu konfom macam-macam yang pecah lah,patah lah,tumpah lah then kena marah dengan mama
  20. Jungle trekking dengan famili..selalunya orang lain jungle trekking dengan kekawan tapi dila dengan famili :)
  21. Dila blogger kan?! so dila suka diri dila sendiri..sebab dila bangga dengan diri dila yang berani dan semakin berkeyakinan sejak terjebak dalam dunia blogging ni...
  22. bile jew bw..tup-tup jupe blog yang ada lagu..konfom lappy aku ni keluarkan kotak IDM download...padahal dila tak mau pun download lagu dalam blog tu..menyusahkan -_-
  23. tahun 2009..masa tu dila form1..sebabnya dila jelous tengop sume kawan-kawan ada...then diorang selalu duk bahas topik tu..dila yang waktu tak tau apa-apa cari jalan..then akhirnya dila sendiri yang create account facebook dila :)
  24. Time sekolah kew? Time cuti sekolah?
  25. First time bukak,terpampan lah header "Baju Warna Coklat Blog" tapi yang dila hairannya apa kaitan baju warna coklat dengan blog ni..dila tengop takde pun yang warna coklat mahupun gambar atau doodle yang berbaju coklat...tu je lah yang dila nak kritik..yang lain dah Ok! :)
Tag : http://lurun-niaraf.blogspot.com

Tengs For Read

First Giveaway Who Is My Bestfriend by Najihah & Sarah

Press Banner To Join

Hey semua...
tadi dila check lah mesej kat "shoutbox" di blog dila..tup-tup dila ternampak lah nama "tqah"..
and she said *Tag 'Link'......and when I open it..rupa-rupanya owner ni nak jemput dila join "First Giveaway Who Is My Bestfriend By Najihah & Sarah"...
So, kebetulan pula dila ni memang kaki "Giveaway and Contest"...kalau dah jemput join,konfom dila akan join....Okey! Let's me start my entries with introduction about "My Bestfriend"

Introduction
muka annoying by Umi..hahaha

Her name is Umi Amera Binti Mohd Salleh...Umur dia 16 tahun,samalah macam dila...kalau korang nak kenal dia..korang boley lah search dia di fb "Umey Amera Salleh II"...still single ni..*promote..ahaks!
Okey! dila kenal dia sejak dari sekolah rendah lagi...tapi masa tu kiteorang belum lagi jadi kawan rapat..sebabnya kiteorang bukan classmates..dila kelas pertama manakala dia kelas kedua..
Kemudian, kiteorang naik pula ke Sekolah Menengah dan kiteorang menjadi classmates ketika form 2...
Umi ni kawan yang loyal,honest,nice,caring,happy go lucky,humble,talkactive dan macam-macam lagi lah...
disebabkan nama dia "Umi" so pasti lah sikapnya jugak ada keibuan..itu yang membuatkan dila selesa dengan dia...cara dia jaga dila,macam seorang ibu menjaga anaknya..

Why I Love Her?
Saya Sayang Dia..Please Don't Steal Her From Me!

because she the only my friend that understand and care about my feeling...dia sentiasa ada bersama dila diwaktu dila susah,dia sentiasa ada bersama dila ketika dila memerlukan teman,dia sentiasa ada bersama dila setiap kali dila ingin meluahkan perasaan,dia sentiasa ada bersama dila diwaktu susah dan senang,dia sentiasa ada bersama dila diwaktu dila memerlukan sokongan...
dia..dia..dia..dan dia jew yang sanggup melayan kerenah kawan seperti dila ni yang kadang-kadang bersikap childish...dia lah kakak,dia lah bff,dia lah girlfriend dila...dila memang sayang giler-giler dekat dia..

Sweet kan kami waktu ni? 
She The Only One In My Heart :')

Korang..awal tahun hari tu aku dah lukakan hati dia..kejam kan aku?!
aku dah tuduh dia macam-macam dan aku juga dah banyak kali salahkan dia..and one day...dia dapat 
tahu segala yang aku lemparkan tuduhan pada dia..pada hari terbongkarnya segala-galanya..aku mulai sedar dari satu mimpi ngeri..

Form 3...menggila bersama-sama..miss this moment.. :'(

Ya Allah,rupa-rupanya aku telah melukai hatinya tanpa aku sedari..dan buat pertama kalinya aku menitiskan air matanya..Subhanallah...apa yang aku telah lakukan pada kawan karib ku ni...aku memang menyesal gila-gila waktu tu..aku malu dengan dia..malu sangat-sangat..dan aku juga dapat merasakan ketakutan..takut kalau aku akan kehilangan seorang kawan yang tak mungkin akan aku jumpa seperti tu..dia merupakan satu dalam sejuta...
Betapa rindunya waktu hubungan kite rapat dahulu :'(

memang aku malu sangat dengan tindakan aku tu tapi aku kuatkan juga hati aku untuk bersemuka dengan dia..so,aku pergi umah dia,then minta maaf dengan dia..memang waktu tu kami sama-sama dibanjiri dengan air mata..tapi alhamdulillah...aku bersyukur sangat sebab Umi sudi memaafkan kesalahan aku and sudi menerima aku kembali sebagai BFF dia...aku bersykur sangat-sangat..dan aku janji ini merupakan kali terakhir aku melukakan hati dia..aku sayang dia giler-giler....

This picture..snap this year..Form 4..Lihat lah kami dah rapat kembali..
malah lebih rapat dari dulu..walaupun berbeza kelas tapi kami akan selalu
meluangkan masa bersama.. :)


Tag :

  • http://lurun-niaraf.blogspot.com
  • http://treasurelicious.blogspot.com

Tengs For Read