Contest: Saya Sayang Kamoo Sahabat


Sahabat untuk selamanya....
Kau dan Aku sahabat...
Untuk selama-lamanya...
Setia....

Okey! itu dia lirik lagu sahabat by Padi...
dila suka dengar lagu ni sebab ia mengambarkan "Perhubungan Persahabatan"
you all...kawan memang kita ada ramai...
tapi sahabat memang susah untuk ditemui...
tapi dila bersyukur pada ilahi sebab dikurniakan ramai sahabat....
Sahabat berbeza dengan kawan...
sahabat akan sentiasa bersama dengan kita pada waktu susah dan senang
manakala kawan hanya ada waktu kita susah sahaja...

Meh sini dila nak kenal kan geng-geng sahabat dila...


Dila yang pakai tudung merah kat belakang tu...terdapat 8 orang geng dila termasuk lah yang orang yang amek gambar ni..actually 8 orang..So it's mean 6 orang lelaki dan 3 orang perempuan include dila...hahaha..sahabat tidak mengira jantina kan,So tak salah kan jadikan kaum adam sebagai sahabat kaum hawa??!

Time ni adalah kiteorang sama-sama kuar pi hangout kat KB Mall...pi makan-makan KFC....
then kiteorang pi window shopping..kiteorang pi main bowling...main pool...then makan lagi kat Food Court...hahaha...apa yang best minat kiteorang sama iaitu makan,posing depan kamera,window shopping dan main bowling and pool...hahaha...


Kami semua juga merupakan classmates....Jejaka yang berbaju hitam kat depan ni namanya Haris...
dila baru kenal dan jadi classmates dengan dia tahun ni jew baru...Kat belakang dia tu pulak merupakan jejaka yang bernama Malek...actually nama dia Idzuan Saifullah tapi nama "glamornya" Malek...hahaha..perwatakan dia pulak macam budak blur gitu...lucu tau!

Gadis bertudung kuning kat belakang tu namanya Nuyu...orangnya memang ranggi gile tapi muka dia manis-manis habis lah...Dia merupakan sahabat yang dila rasa paling best bergurau...btw she is so talkactive tau...hahaha...kat tepi dia plak tu sahabat dila nama Ieyda...dia merupakan sahabat dila sejak Form2 lagi..(skunk Dila Form4)...dia juga merupakan sahabat yang paling rapat dengan dila..

Kat depan Ieyda tu namanya Shah...okey dia ni juga merupakan kawan dila dari Form 2 lagi...Shah ni pelik sikit...dia selalu wat lawak yang memang ley wat kiteorang ketawa giler-giler tapi dia tak pernah pun gelak sekali...dia buat lawak tapi still dengan muka blur dia..pelikkan??!
Yang kat depan Shah ni pulak namanya Rohaizi atau kiteorang selalu panggil eg...
dia merupakan sahabat lelaki dila yang paling pandailah...FYI, he is so shy lah dengan popuan....hehehe..
Kat depan sekali yang berbaju merah ni namanya Zul...dia ni memang the best lah kalau bab-bab komputer...lagi-lagi kalau ada kerosakkan pasal sistem komputer,memang ley serahkan kat dia jew lah...dia juga merupakan seorang "Hantu Geng PC and PS2"....memang minat giler sama game..tido,makan,mandi dengan game jew lah jawabnya...ish..ish..ish..
Yang jurukamera plak namanya Idham..dia memang sukalah bab-bab amek gambar orang..kiteorang just posing jew..hak..hak...

Baju kaler pink tu lah Idham,Our photographer without salary..haha...

Tu dia..ketua segala window shopping..hahaha..kaki shopping semuanya..
yang popuan semua duk belakang...lambat jalan sebab penat sangat ronda-ronda
area mall...hak..hak..

Ha ini 3 orang dara cun gitu...hahaha..thanks Haris sebab amekkan gambar ni..
cun giler dow... =)

Yang berbaju kameja biru tu bukan geng kami...Just penyibuk jew tu..Okey!

Dila dengan Ieyda...cantikkan Ieyda? dila sayang giler-giler kat dia.. 
=p

actually banyak lagi gambar...tapi dila dah tak ralat nak masukkan taku-takut nanti jadi berjela-jela plak post  ni...dila harap sangat persahabatan yang terjalin diantara kami berlapan akan kekal sapai bile-bile...bagi dila berlainan jantina bukan penghalang bagi kami untuk menjalinkan perhubungan persahabatan yang rapat...yang penting niat kita ikhlas dan juga sikap kita sendiri yang pandai menjaga batas-batas pergaulan dan tatususila sebagai umat Nabi Muhammad...insyallah pasti sesuatu hubungan itu akan berkekalan...

Kiteorang juga dah buat kata sepakat dan berjanji akan jaga hubungan ni sapai bila-bila...dan yang paling penting takkan ada timbul feeling sayang sebagai seorang teman istimewa tetapi cukup sayang sebagai seorang rakan yang rapat....

Tag : Awak,Awak,Awak












Tengs For Read