Segmen: Memori 2012 Terpahat di Ingatan


Okey! memori yang dila nak kongsikan untuk segmen ni ialah....
tahun ni dila first time belajar dalam aliran Sains Tulen bagi tingkatan 4...and sehubungan dengan itu..
dila memang dah terpisah kelas dengan BFF dila...so I meet new friend and new classmates...
tu dia..kiteroang photoshot pada hari terakhir persekolahan bagi tahun 2012..styllo tak?!
yang best beb! tahun ni dila dapat classmates yang gila-gila,sporting,talkactive and macam-macam lagi..yang penting semuanya best-best...walaupun stress belajar addmath,fizik,kimia,bio and sebagainya kami tetap happening jew..macam takde pape yang menyerabutkan..

Seterusnya,kenangan yang memang syok juga lah...tengop dulu picturenya... >,<
Okey semua,kenal tak sapa lelaki yang kat atas tu?! kalu korang tak kenal,memang sah korang tak pernah tengop akademik fantasia (AF)...actually,kiteorang pergi hospital untuk melawat kawan lelaki dila yang koma akbiat excident...tup-tup berlaku incident lain kat kantin hospital lepas kiteorang pergi melawat....OMG! we meet Faizal AF4 (Juara)...hahaha..kami tanpa segan silu..pergi tegur Faizal AF4,semata-mata nak amek gambar..hehehe...Faizal datang sini sebab nak melawat nenek dia sakit :)

Next memoirs is rombongan daripada sekolah kat area pahang (forget nama sekolah tu) telah datang kat kelantan..pelancongan ni anjuran Pelancongan Koperasi Sekolah..We be as Hos and they be as Guest...
macam-macam aktiviti telah kiteorang laksanakan untuk budak-budak pahang ni,antaranya masuk bedang padi,mandi sungai,shopping at Pasar Malam Wakaf Che Yeh,lawat Muzium,pergi pantai,pergi kilang batik,shopping pulak kat Rantau Panjang and macam-macam lagi..
Yang paling best ialah Malam Kebudayaan..temanya ialah The Red Warriors iaitu pasukan bola sepak bagi negeri Kelantan...kreatif kan?! and dila and the geng telah menghias dewan mengikut tema The Red Warriors..
and semua krew-krew sekolah kami memakai baju bola..and kebetulan pulak malam tu ada perlawanan bola sepak..lupa lah Kelantan lawan apa malam tu..and kebetulan juga Kelantan menang bola malam tu..hooorey!
Okey! macam-macam persembahan ada tau..semuanya berkaitan dengan bola..bola..bola..antaranya 
dikir barat,theater,singing,pertandingan timbang bola and macam-macam lagi :)

Then pada satu muharram hari tu,dila bersama-sama famili dila sama-sama menunaikan solat berjemaah and bacaan Yassin..mybe bagi korang semua ni adalah biase jew..but bagi dila ianya adalah kenangan terindah kerana bukan senang untuk kami sekeluarga sama-sama berkumpul..
Ayah dila jew takde sebab dia outstation waktu ni :'(

seingat dila kali terakhir kami solat berjemaah bersama-sama ialah ketika dila berumur 6 tahun..dan sekarang dila dah berumur 16 tahun..kami sama-sama sibuk dengan hal duniawi..tu yang tak sempat nak berjemaah..

The next memoirs is dila and kakak dila pergi beraya di pantai pada Hari Raya Puasa hari tu...
hahaha..tak pernah dibuat orang..beraya di tepi laut..hahaha...sebelum ni kiteorang tak pernah kenal pantai ni..(anak kelantan tak tau tempat menarik di kelantan..memalukan) and disitu lah dila dapat seorang abang angkat..actually dia ni kawan kakak dila..tapi dia dah anggap dila ni macam adik dia dah..
Sketsa..abang yang sporting giler-giler :)

my sis! :)

Last memoirs is about reunion...okey! reunion kali ni sangat mengejutkan..reunion ni dirancang oleh dila and seorang lagi kawan dila yang bernama Husna..okey place nya kiteorang set kat KB Mall..sesapai jew dila kat situ..dila terus contact Husna..and we decided untuk bertemu depan bookstore "Popular"..dila and sorang lagi kawan dila memang duku tunggu depan bookstore hampir setengah jam..tapi tak nampak-nampak juga si Husna ni..for your information Husna ni orang nya kecik jew and pendek like budak sekolah rendah...bile kiteorang penat tunggu..kiteorang pun naik lah tingkat atas..kot-kot si Husna ni ada atas..setelah lama berpusing-pusing mencari Husna tup-tup di depan bookstore "Popular" ada seorang perempuan tegur kiteorang..OMG! she is Husna..Husna dah lain giler..dia...dia..dia..dah tinggi beb! impressive...
Just imagine..dulu Husna ni tinggi setakat pinggang kami jew..but now looked her...dia lebih tinggi dari kiteorang..malu rasa sebab dulu selalu gelar dia "Pendek" :)

Okey lah setakat itu sahaja memoirs yang dia nak share :)

Tag : Awak,Awak













Tengs For Read

7 00 ♥LOVE♥:

ecah said...

salam..tq sudi join segmen ni..
wah..bnyknya kenangan yg best2.. >.<

emma michiyo said...

dari CONTEST yang sama untuk upkan follower.. jom dtg rumah sy plak...:)
boleh shopping jugak sini

http://zonmanis.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html

ecah said...

tq sudi join.. ^_^

tq juga semua yang terjah menerjah memori 2012 kawan2 blogger..

jom check memori kawan-kawan kita dengan list peserta ni.. happy blogging olls!

http://pon2ecah.blogspot.com/2012/12/senarai-peserta-segmen-memori-2012.html

TintaMerah said...

Jalan2 + baca2 + follow
Waaa besnye jumpe retis...
dari segmen yang sama
http://tintamerah4488.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-dalam.html?showComment=1355986072674#c4882014349253021164

myu said...

Salam perkenalan :)
Myu singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html

Wah banyaknya memori terindah :)

Dieyla said...

thnx sebab datang sini semua..
dila dah bw kesemua blog :)

Fatin Najihah said...

datang singgah sini ^_^ datang dari segmen yg same. Jom terjah ^^.

http://fatincool98.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html