First Giveaway Who Is My Bestfriend by Najihah & Sarah

Press Banner To Join

Hey semua...
tadi dila check lah mesej kat "shoutbox" di blog dila..tup-tup dila ternampak lah nama "tqah"..
and she said *Tag 'Link'......and when I open it..rupa-rupanya owner ni nak jemput dila join "First Giveaway Who Is My Bestfriend By Najihah & Sarah"...
So, kebetulan pula dila ni memang kaki "Giveaway and Contest"...kalau dah jemput join,konfom dila akan join....Okey! Let's me start my entries with introduction about "My Bestfriend"

Introduction
muka annoying by Umi..hahaha

Her name is Umi Amera Binti Mohd Salleh...Umur dia 16 tahun,samalah macam dila...kalau korang nak kenal dia..korang boley lah search dia di fb "Umey Amera Salleh II"...still single ni..*promote..ahaks!
Okey! dila kenal dia sejak dari sekolah rendah lagi...tapi masa tu kiteorang belum lagi jadi kawan rapat..sebabnya kiteorang bukan classmates..dila kelas pertama manakala dia kelas kedua..
Kemudian, kiteorang naik pula ke Sekolah Menengah dan kiteorang menjadi classmates ketika form 2...
Umi ni kawan yang loyal,honest,nice,caring,happy go lucky,humble,talkactive dan macam-macam lagi lah...
disebabkan nama dia "Umi" so pasti lah sikapnya jugak ada keibuan..itu yang membuatkan dila selesa dengan dia...cara dia jaga dila,macam seorang ibu menjaga anaknya..

Why I Love Her?
Saya Sayang Dia..Please Don't Steal Her From Me!

because she the only my friend that understand and care about my feeling...dia sentiasa ada bersama dila diwaktu dila susah,dia sentiasa ada bersama dila ketika dila memerlukan teman,dia sentiasa ada bersama dila setiap kali dila ingin meluahkan perasaan,dia sentiasa ada bersama dila diwaktu susah dan senang,dia sentiasa ada bersama dila diwaktu dila memerlukan sokongan...
dia..dia..dia..dan dia jew yang sanggup melayan kerenah kawan seperti dila ni yang kadang-kadang bersikap childish...dia lah kakak,dia lah bff,dia lah girlfriend dila...dila memang sayang giler-giler dekat dia..

Sweet kan kami waktu ni? 
She The Only One In My Heart :')

Korang..awal tahun hari tu aku dah lukakan hati dia..kejam kan aku?!
aku dah tuduh dia macam-macam dan aku juga dah banyak kali salahkan dia..and one day...dia dapat 
tahu segala yang aku lemparkan tuduhan pada dia..pada hari terbongkarnya segala-galanya..aku mulai sedar dari satu mimpi ngeri..

Form 3...menggila bersama-sama..miss this moment.. :'(

Ya Allah,rupa-rupanya aku telah melukai hatinya tanpa aku sedari..dan buat pertama kalinya aku menitiskan air matanya..Subhanallah...apa yang aku telah lakukan pada kawan karib ku ni...aku memang menyesal gila-gila waktu tu..aku malu dengan dia..malu sangat-sangat..dan aku juga dapat merasakan ketakutan..takut kalau aku akan kehilangan seorang kawan yang tak mungkin akan aku jumpa seperti tu..dia merupakan satu dalam sejuta...
Betapa rindunya waktu hubungan kite rapat dahulu :'(

memang aku malu sangat dengan tindakan aku tu tapi aku kuatkan juga hati aku untuk bersemuka dengan dia..so,aku pergi umah dia,then minta maaf dengan dia..memang waktu tu kami sama-sama dibanjiri dengan air mata..tapi alhamdulillah...aku bersyukur sangat sebab Umi sudi memaafkan kesalahan aku and sudi menerima aku kembali sebagai BFF dia...aku bersykur sangat-sangat..dan aku janji ini merupakan kali terakhir aku melukakan hati dia..aku sayang dia giler-giler....

This picture..snap this year..Form 4..Lihat lah kami dah rapat kembali..
malah lebih rapat dari dulu..walaupun berbeza kelas tapi kami akan selalu
meluangkan masa bersama.. :)


Tag :

  • http://lurun-niaraf.blogspot.com
  • http://treasurelicious.blogspot.com

Tengs For Read

0 00 ♥LOVE♥: