1st SPECIAL GIVEAWAY CONTEST by Qaleshya Umairah

Hey Fellow!

Kali ni...dila nak join GA lagi dari blog Qaleshya Umairah....tadi blogwalking..tup..tup terjumpa plak
entri pasal GA ni...

Click Banner Untuk Join

Oke alkisah mengenai "Love Story" dalam hidup dila ialah banyak sangat-sangat..tapi salah satu citer yang paling sweet ialah mengenai dila dan bofie dila...kisah perkenalan kami bermula apabila dia.."Hafiz" melanggar dila secara tak sengaja masa dila  jogging bersama kawan-kawan di Taman Tengku Anis..Oke! habis kaki dila terseliuh waktu tu..dia tolong dengan hantar dila ke klinik..Kemudian kami dipertemukan semula di sebuah shopping komplex di sekitar Kuala Lumpur iaitu "Mid Valley"...tapi kali ni dila yang langgar dia...habis baju dia kotor kena "Air Milo" yang tertumpah atas baju dia...memang kesian habis tengok muka dia...lucu pun ada gak..hehehe...dan selepas kejadian tu kami tak terserempak dah...

Tahun lepas...hari pertama sekolah dibuka setelah lama bercuti...sekali lagi kami dipertemukan kembali di sekolah...lawak antarabangsa betul..rupa-rupanya dia tu satu sekolah aje dengan dila...kenapa selama ni dila tak pernah perasaan muka dia ada kat sekolah dila...dia form 4 manakala dila form 3...and then setelah hampir 1 bulan bersekolah dan asyik-asyik je bertembung dengan dia...dan suatu hari dia tegur dila..mula-mula memang dila senyum jew..malu wei! haha..tapi akhirnya hubungan kami semakin akrab..

Mula-mula we just be a good friend...but...lama-kelamaan it change be LOVE...perasaan falling in love tetiba je hadir dalam diri kami...mula-mula tu dila tak inform pun kat dia yang dila sebenarnya suka dia bukan sekadar kawan sahaja tapi dah lebih dari itu...but...suatu malam yang hening..dia mesej dila...dan berterus-terang dengan dila bahawa dia jugak sayangkan dila..memang malam tu dila betul-betul tak percaya...sebab  bagi dila..dila takde apa-apa keistimewaan yang boleh buat dia sukakan dila...tapi dia cakap dia tetap nak dila...dia buktikan yang dia sayang dila dengan call "Kak Long" dila..dia terus-terang cakap dia sayang giler-giler kat dila sebab kami satu kepala..dia selesa dengan dila...dila selalu take care about him...satu malam dila pikirkan lamaran dia yang nak dila jadi "Gifie" dia..dan akhirnya keesokan pagi..dila amek keputusan untuk terima...

Mula-mula couple..memang sangat janggal sangat..yew lah..dulu kawan rapat tapi sekarang couple..panggilan pun dah bertukar..kalau dulu dila selalu gelarkan dia "sepet" sebab mata dia sepet dan dia selalu gelarkan dila "nenek" sebab dila suka buat perangai cam orang tua-tua..hahaha..tapi sekarang dia panggil dila dengan panggilan "Mama" ...kadang-kadang "Sayang"....dan dila plak panggil dia "Papa"...atau 
"Budak"..hahaha...

Tahun ini iaitu pada 16.2.2012 iaitu date kami couple..dia suprise kan dila dengan menyanyikan lagu untuk dila...yang dia cipta sendiri...tajuknya "Cinta Dila"...dia nyanyikan lagu tu untuk dila kat tepi pantai..memang dila terharu giler pada waktu tu....dan sekarang hubungan kami 1 tahun 3 bulan...alhamdulillah...


Memang awak bukan yang pertama..tapi saya janji..selagi awak setia dengan saya....
Awak akan menjadi orang yang terakhir dalam hidup saya...





Tengs For Read

1 00 ♥LOVE♥:

syafiqah said...

cinta pon ade batasnya ye , BTW , goodluck , jom terjah ika puny pulak , dri contest yg sme
http://jomjoingiveaway.blogspot.com/2012/06/1st-special-giveaway-contest-by.html