Contest : Kenangan Manis Bersama Family By Ira And Izati

Click Banner Untuk Turut Join

Hey Peeps!
Hari ni dila join contest ni...napak cam menarik jew kan
Oke! sempena dengan contest ni dila nak kongsi dengan readers pasal kenangan manis 
famili dila..oke!





Hehe..dah tengop kesemua picture di atas...and now let's me story...
Oke gambar-gambar diatas ialah sambutan hari jadi mama dila pada tahun lepas..
walaupun sambutan hari jadi secara kecil-kecilan jew tak panggil pun orang luar...but kami sekeluarga sesangat enjoy...Korang napak kan dila pakai baju warna kuning...itu baju sekolah dila...dila baru jew
habis kelas tambahan..

.nak dijadikan cerita...sehari sebelum ni...kami 4 beradik sama-sama berpakat
untuk membuat suprise bitrhday untuk mama kami...kebetulan plak pada hari jadi mama dila...dila ada extra class sebab masa tu dila form 3 kan...tepat jam 12 tengah hari  abg dila pi amek dila dulu kat sekolah..and then terus pergi ke KB Mall masuk kedai kek Secret Recipe..Yes! Secret Recipe...ini lah kali pertama kami sekeluarga dapat menikmati kek mahal bersama...Kek tu dibeli hasil duit kami berempat..harga sebijik kek tu adalah RM90..memang mahal kan...tapi sodappp tau...

Kek tersebut dipilih sendiri oleh dila..and setelah ciap dihias dan bayar...dila terus call kakak dila kat umah...
suh dia dan adik dila get ready sume-sume...and bile dah nak dekat sapai kat umah....lilin dipasang diatas kek(still duk dalam kete lg) and sekali lagi dila call kakak dila..suh dia get ready dengan kamera...suh adik get ready untuk nyanyikan lagu "Hepi Birthday"..and bile dah check line OK..dila and abg kuar dari kete..kek tersebut dipegang oleh dila..and kami terus pi kat ruang rehat..,bile adik start nyanyi and kek duk menuju kat
mama yang tengah duk lipat kain tu..mama bukan main terkejut lagi..hehehe..first time anak-anak dia wat camni...mama hampir nak nangis masa tu...and then kami sama-sama makan bersama..kebetulan plak..
ayah dila belikan gulai kambing and roti tempayan..hehehe..memang syok giler lah kembangkan perut...

Itu lah ceritanya...waktu wat suprise tu kak dila tak snap picture...dia take video...kalau boleh video
pun dila nak upload..tapi tak yah lah...penganjur contest cakap gambar jew..hehehe...btw...ini adalah
kenangan kami sekeluarga yang paling sweet...sebab nya mybe tahun ni dan tahun-tahun akan datang
tak dapat dah nak wat camni...abg dan kak dila belajar jauh-jauh dan sume...just tinggal dila
and adik dila jah kat rumah...

Tag :











Tengs For Read

0 00 ♥LOVE♥: